ik wil gastouder worden

Vind jij kinderen opvangen het allerleukste wat er is? En wil je daar wel je geld mee verdienen? Dan is gastouder worden de ideale stap voor jou. Via Thuiscreche.nl start je als zelfstandig Crècheleidster met je eigen Thuiscrèche! Maar hoe weet je of het iets voor jou is? En wat zijn eigenlijk de voordelen van gastouder worden?

Ik wil gastouder worden, wat zijn de voordelen?

Wil jij gastouder worden maar twijfel je nog? We zetten de grootste voordelen van gastouder worden voor je op een rij.

Werken vanuit huis

Een van de grootste voordelen van gastouder worden via Thuiscreche.nl is dat je gewoon vanuit huis kunt werken. Je vangt kinderen op in je eigen woonkamer of (wanneer je daar plek voor hebt) in een aparte ruimte speciaal ingericht voor de kinderen. Je hebt dus niet te maken met reistijd en werkt in het comfort van je eigen woning.

Veel vrijheid

Als gastouder (wij noemen dat liever Crècheleidster) heb je veel vrijheid om zelf je dag in te vullen. Natuurlijk is het belangrijk dat je kinderen een bepaald ritme biedt, maar daarnaast mag je zelf weten welke activiteiten jullie doen. Wil je een stuk wandelen met de kinderen? Dan kan dat gewoon!

Onafhankelijk

Gastouder worden doe je via een gastouderbureau. Elk gastouderbureau werkt anders en wij van Thuiscreche.nl vinden ondernemerschap belangrijk. Wanneer je start als Crècheleidster, word je namelijk zelfstandig ondernemer. Dat brengt veel onafhankelijkheid met zich mee. Vanaf nu ben je eigen baas. Wij bieden je gelukkig wel veel ondersteuning bij het werken als Crècheleidster. Daarnaast hou je als zzp’er meer over van je eigen inkomsten.

Gastouder worden via Thuiscreche.nl

Gastouder worden via Thuiscreche.nl? Ga aan de slag als Crècheleidster in je eigen Thuiscrèche! Niet alleen helpen we je met het opstarten van je eigen kinderopvang door voorbereiding op de GGD controle en bieden we je hulp bij je inschrijving bij de Kamer van Koophandel – je kunt ook tijdens het werk op ons rekenen. Zo helpen we je met de administratie en het vinden van kinderen en zijn we altijd bereikbaar voor vragen en advies. Daarnaast organiseren we jaarlijkse bijeenkomsten waar je andere Crècheleidsters kunt ontmoeten.

Crècheleidster worden, is dat iets voor mij?

Als Chrècheleidster werk je als zelfstandig ondernemer in je eigen kinderopvang. Hoewel elke gastouder (en Crècheleidster) verschillend is – net zoals elk kind – zijn er in het algemeen een paar eigenschappen die handig zijn om te hebben als gastouder.

Je vindt het leuk om met kinderen te werken

De eerste is een beetje een open deur. Maar als Chrècheleidster is het belangrijk dat je het echt leuk vindt om met kinderen te werken. Je brengt immers de hele dag met hen door.

Je bent flexibel

Een van de belangrijkste dingen bij het werken met kinderen, is flexibiliteit. Kinderen zijn allemaal verschillend en dus zal je continu je keuzes moeten afstemmen op wat voor hen werkt. Een dag in je eigen kinderopvang gaat dan ook nooit zoals gepland.

Je bent geduldig

Werken met kinderen vraagt ook om geduld. Niet alles gaat direct zoals je wilt en sommige kinderen hebben meer aandacht of uitleg nodig dan anderen. Ben jij een geduldig persoon? Dan is dat voor jou geen enkel probleem.

Je bent ondernemend

Anders dan bij gastouders die werken via een bureau, ben je bij Thuiscreche.nl eigen baas. Ondernemend zijn is dan ook een van de belangrijkste eigenschappen die je kunt hebben. Dat bedoelen we zowel letterlijk als figuurlijk, want hoewel onze adviseurs je bij elke stap van het zelfstandig ondernemerschap kunnen helpen, is een stukje ondernemendheid eigenlijk wenselijk voor iedere gastouder. Je moet het namelijk leuk vinden om steeds weer nieuwe dingen te bedenken om samen met de kinderen te doen.

Ik wil gastouder worden via Thuiscreche.nl

Ben je overtuigd dat gastouder worden iets voor je is? Vergeet dan het woord gastouder en wordt Crècheleidster via Thuiscreche.nl. We helpen je met je administratie en de plaatsing van kinderen. Ook zorgen we dat jouw Thuiscrèche op de juiste plekken onder de aandacht komt. Meteen weten wat er van je verwacht wordt? Bekijk hier ons 8 stappenplan. Onze adviseurs helpen je graag bij elke stap van dit proces.

Benieuwd naar de ervaring van andere Crècheleidsters? Lees hier het verhaal van Noël: “Ik heb nu veel meer vrijheid in mijn werk”