gastouder worden zonder diploma

Ook wanneer je nog geen erkend diploma hebt, is het zeker mogelijk om jouw eigen Thuiscrèche te starten. Wil jij graag als gastouder gaan werken? In dit artikel lees je of je al over een geschikt diploma beschikt. Je leest hier ook hoe wij jou kunnen helpen om toch gastouder te worden, als je hiervoor nog niet het juiste diploma bezit.

Welk diploma moet ik hebben om gastouder te worden?

In Nederland zijn er meerdere opleidingen waarmee je een diploma kunt halen om als gastouder te mogen werken. Een lijst van deze opleidingen vind je hier. Staat in deze lijst geen opleiding die jij hebt gevolgd? Dan kun je altijd nog kijken of jouw opleiding op de lijst van referentie-opleidingen voor het beroep gastouder staat. Wanneer jouw opleiding op die lijst staat, kun je via DUO een erkenning van jouw diploma aanvragen en zodoende toch met jouw diploma als gastouder beginnen. Staat jouw opleiding ook niet op die lijst? Dan heb je helaas geen geschikt diploma om als gastouder te mogen werken. Dat betekent echter niet dat je nooit een gastouder kunt worden, want het is wel gewoon mogelijk om een opleiding tot gastouder te volgen.

Hoe kan ik toch gastouder worden?

Wil jij graag gastouder worden, maar beschik je niet over het juiste diploma? Dan raden we je toch aan om je in te schrijven bij thuiscreche.nl. Wij kunnen jou dan namelijk naar een instantie doorverwijzen waar je een goede verkorte opleiding tot gastouder kunt volgen. Terwijl jij deze opleiding volgt, kunnen wij op de achtergrond alvast alles gereed maken voor het opstarten van jouw eigen Thuiscrèche. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inrichten van jouw Thuiscrèche en het promoten ervan. Hierdoor kun je direct na het behalen van jouw diploma de deuren van jouw eigen Thuiscrèche openen.

EHBO-certificaat voor kinderen

Naast een erkend diploma, dien je als gastouder ook in het bezit te zijn van een EHBO-certificaat voor kinderen. Dankzij deze cursus ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom kinder-EHBO. Om het EHBO-certificaat voor kinderen te krijgen, dien je hiervoor een cursus te volgen. Wanneer je contact met ons opneemt, kunnen wij je precies vertellen welke cursus dat is en wat je ervan kunt verwachten.

Heb je geen diploma en wil je een eigen Thuiscrèche starten? Neem contact met ons op!

Wil jij graag jouw eigen Thuiscrèche beginnen? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen je dan meer informatie geven over de opleiding die je kunt volgen voor een erkend diploma. We kunnen je tijdens het gesprek ook gelijk meer vertellen over de cursus die je kunt volgen om jouw EHBO-certificaat voor kinderen te behalen. Bovendien kunnen we ook gelijk samen met jou kijken wat we alvast voor jouw eigen Thuiscrèche kunnen regelen, zodat je straks na het behalen van het diploma direct jouw eigen kinderopvang aan huis kunt runnen.