Voor en nadelen van gastouders

Wanneer je overweegt om gastouder te worden, is het een goed idee om de voordelen en nadelen van het gastouderschap eens naast elkaar te leggen. Door dat te doen, wordt het een stuk makkelijker om uiteindelijk een keuze te maken. Om je op weg te helpen, vertellen wij in dit artikel wat de voor- en nadelen van het gastouderschap zijn.

Wat zijn de voordelen van het gastouder zijn?

Het grootste voordeel van het gastouder zijn, is uiteraard dat je werkt met jouw grootste passie; kinderen! Daarnaast zijn er nog een aantal anderen voordelen, we benoemen ze hieronder.

Veel vrijheid

Als gastouder heb je veel meer vrijheid dan bijvoorbeeld een pedagogisch medewerker van een kinderdagverblijf of een docente op een basisschool. Je werkt namelijk niet voor een wekgever, maar bent zelf de baas. Je bepaalt dus zelf hoeveel kinderen je wilt opvangen, op welke dagen je dat wilt doen en ook hoe je die dagen invult. Wil je graag drie kinderen opvangen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar? Of liever vier of vijf kinderen? Dan kan dat gewoon. En heb je op een dag zin om met de kinderen naar een kinderboerderij, zwembad of iets anders te gaan? Dan is er niemand die je tegenhoudt. De onafhankelijkheid en het werken met kinderen zijn volgens veel gastouders de twee grootste voordelen van het gastouderschap.

Je werkt gewoon thuis

Bij thuiscreche.nl is nog een groot voordeel dat je gewoon vanuit huis kunt werken en je dus niet naar het huis van de kinderen zelf hoeft te gaan. Bij ons richt je namelijk je eigen kinderopvang aan huis op. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om kinderen uit verschillende gezinnen op te vangen. Lijkt het je fantastisch om vanuit huis te werken? Dan is het een heel goed idee om je eigen kinderopvang aan huis te beginnen.

Wat zijn de nadelen van het gastouder zijn?

Een aantal reguliere gastouders ervaren het als nadeel dat zij geen collega’s hebben. Bij thuiscreche.nl vinden we dit juist heel belangrijk en zorgen we ervoor dat je er niet alleen voor staat. Je komt regelmatig in contact met jouw collega Thuiscrèches tijdens bijvoorbeeld bijeenkomsten en cursussen. Ook zie je jouw persoonlijk adviseur met regelmaat en staat er een heel team achter je. Heb je vragen en/of wil je sparren met een team van professionals? Dan kan dat dus gewoon!

Administratie

Een ander nadeel kan de administratie zijn die bij het gastouderschap komt kijken. Echter heb je daar bij thuiscreche.nl niet zo veel last van, want wij nemen een groot deel van de administratie van de bij ons aangesloten Thuiscrèches uit handen. Hierdoor kan jij je focussen op dat wat jij het liefste doet: het opvangen van kinderen.

Onzeker inkomen? Bij thuiscreche.nl niet!

Sommige mensen die graag gastouder willen worden, durven die stap toch niet te nemen. Dat komt doordat zij bang zijn dat zij als gastouder een onzeker inkomen zullen krijgen. Gelukkig heb je daar bij thuiscreche.nl geen last van!  Bij ons kun je namelijk ervoor kiezen om in de opstartmaanden van jouw Thuiscrèche jouw inkomen aan te laten vullen tot maar liefst 1.000 euro per maand.

Hierdoor hoef je dus niet meer bang te zijn voor een onzeker inkomen én krijg je de rust en ruimte om jouw Thuiscrèche op te starten en te laten groeien. Een fijnere manier om je eigen Thuiscrèche te beginnen, is er niet!

Wil jij, nu je dit weet, graag gastouder worden bij thuiscreche.nl? Schrijf je dan vandaag nog bij ons in!