Thuiscrèche 't Zonnekoekje van gastouder Ellemieke in Hengelo

Welkom bij Thuiscrèche ’t Zonnekoekje

VVE certificering

Ellemieke is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche ’t Zonnekoekje is te vinden aan de Levantstraat 15 aan de rand van de groene en kindvriendelijke wijk Roershoek te Hengelo. Op deze plek kan Ellemieke Leemreis maximaal vijf kinderen per dag opvangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ze heeft bewust voor deze leeftijdscategorie gekozen, voornamelijk omdat ze zelf ook nog twee kleine kinderen van diezelfde leeftijd heeft.

De kinderen voelen zich hier
altijd helemaal op hun gemak.

Ellemieke werkt vier dagen per week en daardoor is haar Thuiscrèche op woensdag gesloten. Ellemieke heeft een aparte opvangruimte gecreëerd voor haar Thuiscrèche. De kinderen hebben meer dan voldoende ruimte om hier heerlijk te spelen. Naast het zitgedeelte is er een grote speelhoek ingericht waar onder andere een keukentje staat alsmede de kast met al het speelgoed.

Veel mogelijkheden in de wijk

Thuiscrèche ’t Zonnekoekje is ideaal gelegen in de wijk en er zijn dan ook veel en uitgebreide speelmogelijkheden voor de kinderen aanwezig. Ellemieke probeert als het even kan lekker met de kinderen naar buiten te gaan. Ook is er een boerderij met koeien dichtbij gelegen waar regelmatig naartoe gewandeld wordt. Bij de Thuiscrèche zelf is ook een ruime tuin aanwezig met een groot stuk gras. Er staat een trampoline, maar ook allerlei ander buitenspeelgoed waar door de kinderen dan ook veel gebruik van wordt gemaakt.

Aparte ruimte om te slapen

De kinderen die het nog nodig hebben, kunnen bij Thuiscrèche ’t Zonnekoekje gewoon naar bed. Bij de aparte opvangruimte is een slaapkamer waar de kinderen in alle rust kunnen slapen. Ellemieke is als persoon een rustig iemand die (ook naar de kinderen toe) veel rust uitstraalt. Dit zorgt ervoor dat alle kinderen zich al heel snel op hun gemak voelen in Thuiscrèche ’t Zonnekoekje.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Lekker spelen en te allen tijde kind kunnen zijn

Overdag probeert Ellemieke zoveel mogelijk een ritme aan te houden wat voor alle kinderen handig is. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen lekker kunnen spelen en ook vooral gewoon kind kunnen zijn. Daarnaast doet Ellemieke met de kinderen activiteiten tussendoor, waarbij ze heel veel met thema’s van Uk & Puk werkt. Niet alleen de standaardthema’s als de seizoenen en de feestdagen komen dan aan bod, maar ook andere zaken. Bijvoorbeeld als er eens een moeder zwanger is waar dan aandacht aan wordt besteed met allerlei activiteiten en verhaaltjes. En heeft een kindje een keer ergens niet zo’n zin in? Geen enkel probleem, want zoals Ellemieke zelf al zegt: “Ik ben nu eenmaal geen school. Stel dat ze zich een dagje niet lekker voelen, moeten ze ook gewoon bij wijze van spreken lekker op de bank kunnen hangen.”

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche ‘t Zonnekoekje voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Ellemieke Leemreis is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO.
Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag
van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche ‘t Zonnekoekje of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

VVE certificering

Ellemieke is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u ‘t Zonnekoekje

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap