Thuiscrèche Lieve van gastouder Simone in Dinxperlo | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche Lieve

Thuiscrèche Lieve van Simone Zweerink is te vinden in een rustige, groene omgeving aan De Ruiterij 5 in Dinxperlo.

”Ik vind het leuk om kinderen veel te leren.”

De woonkamer van het huis waar de thuiscrèche zich in bevindt is behoorlijk ruim. Er staan een aantal kisten met allerlei speelgoed, zoals tekenspullen en spelletjes. Dit gedeelte is voor de kinderen echt hun eigen hoekje, maar los daarvan gaan ze overdag gewoon met het normale gezinsleven van Simone mee. De kinderen die overdag nog moeten slapen kunnen dat op de slaapkamer boven. Simone heeft in haar thuiscrèche plaats voor maximaal zes kinderen.

Veel naar buiten en thema’s

De woning van Simone heeft aan de achterzijde een hele ruime tuin die grotendeels van kunstgras is voorzien en waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Verder is alles bij Thuiscrèche Lieve dichtbij. Je kunt vanuit huis naar het dorp en de winkels lopen en ook de basisscholen zijn in de buurt. Ook is er in de buurt een voetbalveldje en een vijver waar ze met de kinderen graag de eendjes voert. Daar zijn ook allerlei andere dieren zoals geitjes en reetjes aanwezig. En als het weer wat minder is, gaan ze met zijn allen gezellig binnen knutselen en spelen. Simone werkt daarbij veelal met thema’s zoals de seizoenen en de verschillende feestdagen.

Lief, hartelijk en warm

Simone is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Haar dochter is ook pedagogisch medewerker en haar zoon volgt de opleiding Sport & Beweging. Mensen zeggen over Simone vaak dat ze lief, hartelijk en warm is en de kinderen die zij opvangt zijn het daar ook zeer zeker mee eens. In haar vrije tijd wandelt ze heel vaak en daarnaast houdt Simone ook veel van tekenen, knutselen en puzzelen.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Een kijkje bij Lieve

Opleiding en ervaring

Simone deed de LEAO en deed daardoor lange tijd administratieve werkzaamheden. Maar haar hart lag toch vooral bij kinderen en toen de oudste naar school ging, werd Simone ook meteen overblijf- en bibliotheekmoeder en zat ze met heel veel plezier bijna acht jaar in de ouderraad. Ook paste ze heel veel op de kinderen van andere mensen. Uiteindelijk koos Simone ervoor om de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 2 te gaan doen waarna ze in februari 2015 startte met haar werkzaamheden als gastouder.

Dingen leren

Het leukste aan het werk in haar Thuiscrèche Lieve vindt Simone dat ze de kinderen vooral veel kan leren (zoals lopen, fietsen of zelfstandig leren eten en drinken). Kortom, dat ze de kinderen gewoon echt ziet opgroeien. Daarbij zijn de drie R’s voor Simone erg belangrijk: rust, reinheid en regelmaat. Daarnaast is het bij Simone zo dat de kinderen vooral gewoon kunnen zijn zoals ze zijn. En dat ze de dingen mogen doen die ze zelf willen doen, uiteraard wel binnen bepaalde regels en structuur.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Lieve voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Simone is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Lieve of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Waar vindt u Lieve

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap