Thuiscrèche De Potboontjes van gastouder Angelien in Losser | thuiscreche.nl

Thuiscrèche De Potboontjes van Angelien Schulten

VVE certificering

Angelien is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscreche-Lente

“Ik kijk altijd naar het individuele kind.”

Thuiscrèche De Potboontjes is gelegen in de woning van Angelien Schulten aan de Irisstraat 17 in Losser. De woning bevindt zich in een rustige straat, met aangelegen speeltuintje, aan de rand van Losser. Je bent dan ook binnen een paar minuten in het buitengebied. Ideaal om langs de weilanden de koeien te bekijken en paarden te spotten achter de sportvelden. En ook Erve Kraesgenberg is op een steenworp afstand gelegen. Daar bevindt zich een vijver waar de eendjes gevoerd kunnen worden en waar je naar de geitjes kunt. Kortom, genoeg mogelijkheden om je buiten heerlijk te vermaken. Angelien vangt kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

De opvanglocatie

Over de gehele breedte van het huis is aan de achterkant een serre aangebouwd en deze ruimte wordt gebruikt als opvanggedeelte. De garage die eraan grenst, is verbouwd tot entree van De Potboontjes. Hier bevinden zich de slaapkamer en verschoonruimte. In de tuin is het voor de kinderen fijn vertoeven. Er staat een jungle speeltoren met glijbaan en zandbak, een keukentje, een speelhuisje, maar ook fietsjes, een step en genoeg speelgoed voor urenlang plezier. Bijkomend voordeel is dat de tuin is afgesloten, wat met het oog op de veiligheid natuurlijk zeer prettig is.

Je hart volgen

Als oudste van een gezin van vier kinderen, kreeg Angelien het omgaan met en het verzorgen van kleine kinderen met de paplepel ingegoten. Op haar 15e had ze dan ook al meerdere oppasgezinnen waar ze met veel plezier naartoe ging. Ondanks een bijna afgeronde opleiding in de verzorging, ging Angelien toch de detailhandel in. Maar na  24 jaar in de winkel te hebben gewerkt, besloot ze om toch haar hart te volgen met als gevolg haar eigen Thuiscrèche De Potboontjes. En aan ervaring geen gebrek, want ze heeft ondertussen zelf ook vier kinderen gekregen.

Een kijkje bij De Potboontjes

Open uitstraling

Angelien houdt van gezelligheid en geniet volop als ze kinderen om zich heen heeft. Ze heeft een erg open uitstraling naar kinderen toe.
Ze vindt het heerlijk om samen leuke dingen te doen.

Naar buiten met z’n allen, naar het dorp een broodje halen, lekker het bos in, maar ook knutselen, zingen of rustig een boekje lezen; het kan hier allemaal. Natuurlijk is het fijn dat de kinderen in een groep leuk met elkaar omgaan, maar Angelien zal nooit het individuele kind daarin vergeten. 1-op-1-contact met een kind vindt ze dan ook enorm belangrijk.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche De Potboontjes voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Angelien Schulten is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche De Potboontjes of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Huiselijke sfeer

Huiselijke sfeer en gezelligheid

De drie R’s staan bij Angelien hoog in het vaandel, ofwel Rust, Reinheid en Regelmaat. Volgens haar voelen de kinderen zich daar het beste bij. Een huiselijke sfeer, gezelligheid en liefdevol opvangen zijn zoveel belangrijker dan echt dingen te moeten leren. Kinderen ‘moeten’ al zoveel, maar bij Angelien mogen ze lekker zichzelf zijn. Hebben ze een keer geen zin om mee te werken aan een knutselwerkje, dan wordt ze niets verplicht. Natuurlijk gelden er wel regels en grenzen maar die zijn niet anders dan de bekende normen en waarden.

VVE certificering

Angelien is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u De Potboontjes

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap