Thuiscrèche De Petteflet van gastouder Egberdien van der Weegh in Heino | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche De Petteflet

Een vertrouwde plek midden in het mooie centrum van Heino aan de Vlaminckhorstweg 3, daar vindt u Thuiscrèche De Petteflet van Egberdien van der Weegh. Een plek waar kinderen volop de vrijheid krijgen om plezier te maken en te leren door te proberen, maar waar ze ook de structuur en rust vinden die ze nodig hebben

”Plezier maken op de trampoline of het klimtoestel”

Thuiscrèche De Petteflet bevindt zich in de ruime woonkamer van Egberdien, die speciaal ingericht is op kinderen. Hier kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven op verschillende speeltoestellen waartussen Egberdien wisselt. Denk aan de trampoline, het klimtoestel of de tent. Ook werkt Egberdien veel met ontwikkelingsgericht en veelzijdig speelgoed dat past bij de leeftijd en interesses van kinderen. Het liefst zonder opgelegd spelpatroon, waardoor kinderen ook hun creatieve brein leren te gebruiken. Egberdien: “Ik vind het daarnaast onwijs leuk om van lezen een beleving te maken. Ik hou enorm van kinderboeken zoals van Roald Dahl en Annie M.G. Schmidt. Niet voor niets heb ik mijn Thuiscrèche vernoemt naar mijn lievelings-kinderboek.”

Een kijkje bij De Petteflet

Het kleine is voor kinderen ook groots

Egberdien vangt kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Rondom Thuiscrèche De Petteflet is er voor hen van alles te doen. Kippen en herten voeren, een wandeling naar de eendenvijver of een fietstocht naar de boerderijwinkel. Helpen met karweitjes of even langs de bibliotheek. Van bos tot bakker – het is er en op loopafstand. Daarnaast zijn er in de omgeving van Thuiscrèche De Petteflet verschillende speeltuinen en zelfs een speelboerderij. Egberdien: “Juist het kleine is voor kinderen vaak al groots”.

Zorgzaamheid

Tijdens en na haar studie verpleegkunde werkte Egberdien jarenlang in de thuiszorg. Na de geboorte van haar twee zoons kwam ze er steeds meer achter dat ze naast een passie voor het verzorgen van ouderen ook een passie voor het opvangen van kinderen heeft. Inmiddels heeft Egberdien dan ook bewust gekozen voor haar eigen Thuiscrèche, om hier haar zorgzaamheid volop te kunnen inzetten. Naast zorgzaam is Egberdien te typeren als een betrokken en flexibel persoon met het vermogen om te improviseren en mee te bewegen.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Flexibel

Voor Egberdien is flexibiliteit een van de belangrijkste dingen voor het werken met kinderen. Iets dat ze ook iedere dag ervaart als moeder van twee. “Voor een kind is het heel belangrijk om zich gezien en gehoord te voelen. Ik wil daarbij zelf ook voorspelbaar zijn, zodat een kind weet wat het van mij kan verwachten. Daarnaast moet je echt meebewegen met wat werkt voor een kind.” Egberdien werkt daarnaast graag met de seizoenen en besteedt het liefst volop aandacht aan de feestdagen. “Er is namelijk altijd wel iets te vieren”

Betrokkenheid

Goed en open contact met de ouders van haar gastkinderen is erg belangrijk voor Egberdien. “Naast mijn eigen visie op de omgang met kinderen vind ik afstemmen met de ouders enorm belangrijk. Zij zijn immers ook ervaringsdeskundige. Ik ben graag een betrouwbare en vertrouwde plek om kinderen bij achter te laten. Een fotootje of spraakberichtje gedurende de dag als geruststelling vind ik dan ook geen enkel probleem.”

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche De Petteflet voldoet aan alle normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Er is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die jaarlijks door de GGD wordt gecontroleerd. Egberdien is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de juiste diploma’s en beschikt over een kinder-EHBO certificaat. Voor een deel van de kosten voor de opvang van uw kinderen bij Thuiscrèche De Petteflet krijgt u dan ook kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Meer weten of informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Waar vindt u De Petteflet

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap