Thuiscrèche De Kleine Hoeve in Herpen | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche De Kleine Hoeve

Thuiscrèche De Kleine Hoeve is te vinden aan de Berghemseweg 14a te Herpen (buurtschap Koolwijk) in de vrijstaande woning van Miranda en Jos. Het huis is landelijk gelegen in het buitengebied, heeft een grote tuin en daarnaast is het bos ook nog eens op loopafstand. De Thuiscrèche/kleinschalige kinderopvang ligt vlakbij de plaatsen Berghem, Schaijk en Koolwijk.

“Prachtig om te zien wanneer kinderen steeds zelfstandiger worden.”

In de woning is achter in het huis een aparte leefruimte voor de kinderen gecreëerd die van alle gemakken is voorzien. Eigenlijk is alles wat je in een ‘grote’ kinderopvang kan verwachten hier ook aanwezig. Miranda richt zich met haar Thuiscrèche op de opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Een unieke plek

Wat Thuiscrèche De Kleine Hoeve uniek maakt, is dat er werkelijk alle ruimte is. Er is van alles te doen en de kinderen hebben hier veel vrijheid om zich te bewegen. In de grote tuin met beukenhaag staan prachtige bomen en er zijn ook nog een weitje, groentetuin en fruitbomen aanwezig. Bij de boomgaard is een groot gedeelte met gras wat helemaal afgezet is zodat de kinderen daar heerlijk kunnen spelen. Het betegelde gedeelte van de tuin leent zich uitstekend om te gaan fietsen en er is ook een zandbak waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Er zijn verder konijnen en kippen in de tuin aanwezig die Miranda samen met de kinderen verzorgt. Zo leren de kinderen om zorg te dragen voor hun eigen omgeving.

Een kijkje bij De Kleine Hoeve

Een bak aan ervaring

Miranda zat op de PABO en volgde aanvullend de Montessori-opleiding. Vervolgens stond ze ruim 20 jaar voor de klas op Montessorischolen, waar kinderen vooral leerden om dingen zelfstandig te doen. Die methode past Miranda zelf ook graag toe. Inmiddels beschikt ze ook al over ruim zeven jaar ervaring binnen de kinderopvang. Dat heeft geresulteerd in het opstarten van haar eigen Thuiscrèche. Zoals ze zelf ook aangeeft: “Ik waardeer de professionaliteit van een grote kinderopvang, maar giet dat zelf het liefst in een kleiner jasje.” Door goed naar de kinderen te kijken, kan Miranda inspelen op wat er nodig is in hun ontwikkeling. Zoals helpen bij het groter groeien en ze goed voorbereiden om de stap naar de basisschool te maken.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Het belang van verantwoorde en gezonde voeding

Naast het ontwikkelen van zelfstandigheid bij de kinderen vindt Miranda het ook belangrijk dat er verantwoord en gezond geleefd wordt. Fruit en andere zaken worden bijvoorbeeld uit de tuin geplukt en verwerkt in een gerechtje. Daarnaast is er voor de kinderen vooral thee en water en worden er iedere dag vers fruit en rauwe groenten gegeten. De tussendoortjes en de broodmaaltijden zijn daarbij ook verantwoord gezond.

Creatieve duizendpoot

Miranda is zelf een gezellig en gedreven persoon. Ze heeft aandacht voor anderen en is erg creatief. En dat is dan ook direct in haar hobby’s terug te zien: zoals boetseren, portretten maken en buiten werken in de tuin. Daarnaast krijgt ook creatief bezig zijn met de kinderen hier alle ruimte. De jongste kinderen ontdekken de verschillende materialen met hun zintuigen en de oudere kinderen gaan echt aan de slag met klei, verf, papier en andere materialen zodat ze hun creativiteit verder kunnen ontplooien.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche De Kleine Hoeve voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Miranda Van den Berg is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche De Kleine Hoeve of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op. Ook kunt u meer informatie vinden op de Facebookpagina van Thuiscrèche De Kleine Hoeve.

Waar vindt u De Kleine Hoeve

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap