Thuiscrèche De Donderkopjes van leidster Marlein in Doetinchem | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche De Donderkopjes

Aan de Koolweg 41 in Doetinchem runt Marlein van Loo Thuiscrèche De Donderkopjes. De woning van Marlein staat in een park waardoor je het gevoel hebt dat ze buitenaf woont. Maar het voordeel is dat het huis toch midden in een woonwijk staat, dichtbij alle faciliteiten.

Marlein is 32 jaar en woont samen met partner Wesley. Ze is moeder van zoontje Collin (geboren in 2021) en bonusmama van zoon Daeley (2013).

Voldoende ruimte voor de kinderen om zich te kunnen uitleven

Marlein runt Thuiscrèche De Donderkopjes in haar eigen woning. De woonkamer, aparte keuken en een slaapkamer zijn zo ingericht dat de kindjes die zij opvangt hier naar hartenlust kunnen spelen, gezellig samen kunnen eten en natuurlijk ook rustig kunnen slapen.
De woning heeft een grote tuin met een grasveld waar de kindjes heerlijk kunnen donderjagen. Er is een veilig omheinde vijver waar Marlein vaak samen met de kinderen gaat kijken naar de visjes, kikkers, planten en bloemen. Voorin de tuin staat een speeltoestel met zandbak, glijbaan, klimtouw en schommel zodat de kinderen zich daar ook optimaal kunnen uitleven.

In Thuiscrèche De Donderkopjes worden kinderen van 0 tot 4 jaar opgevangen. Er is wel plek voor basisschoolkinderen, maar dan alleen als ouders er zelf zorg voor dragen dat de kinderen bij Marlein worden gebracht of dat de kinderen zelfstandig naar de Thuiscrèche komen.

Kinderen de aandacht geven die ze verdienen

Marlein benadert kinderen op een positieve manier. Ze vindt het belangrijk om de kinderen goede normen en waarden te leren. Dat ze bijvoorbeeld leren om het netjes te vragen als ze iets willen doen of nodig hebben. Maar ook dat de kindjes aan tafel blijven zitten en op hun beurt wachten. Of dat ze niet op de bank gaan springen. Het is logisch dat kinderen dit allemaal nog moeten leren en daarom pakt Marlein dit soort dingen heel spelenderwijs op. Ze complimenteert de kinderen als het lukt. Maar Marlein benadrukt dat ze het heel belangrijk vindt dat ze echt kind bij haar kunnen zijn. Want de kinderen krijgen naarmate ze ouder worden nog genoeg verplichtingen. Bij Thuiscrèche De Donderkopjes wil Marlein de kinderen juist helpen en ze vooral de aandacht geven die ze verdienen.

Begin de dag met een liedje

Structuur en dagritme vindt Marlein belangrijk voor de kinderen. Dat geeft ze namelijk houvast. Daarbij benadrukt Marlein dat het kind centraal staat en dat dit uiteindelijk de doorslag geeft hoe het ritme van dag eruit ziet. Maar er is zeker ruimte voor spontaniteit. Als alle kindjes er ’s ochtends zijn, gaan ze samen aan tafel zitten en dan heet Marlein iedereen welkom. Dan starten ze de dag door samen te zingen en muziek te maken, daar komt dan ook altijd een instrument bij. De kinderen genieten hier enorm van en het is een heel plezierig moment om zo de dag met z’n allen te beginnen.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Opleiding en ervaring

Marlein is een zorgzame, creatieve, sociale en muzikale dame. Ze heeft de opleidingen SPH en Verzorgende IG gevolgd. Vervolgens heeft ze tien jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. Na haar verhuizing naar Doetinchem besloot ze in 2020 om voor zichzelf te beginnen. Het was haar droom om met kinderen te werken. En met de ruimte in en om haar huidige woning was dit realiseerbaar.
Ze gaat binnenkort de cursus ‘Uk & Puk’ volgen. Dit is een methode die de brede ontwikkeling van 0- tot 4-jarigen stimuleert door actief spel. De pop Puk is het speelkameraadje van de kinderen. Marlein verheugt zich er enorm op, ze ziet dit als een stuk verdieping van haar eerdere opleidingen. En ze kijkt er naar uit om het te kunnen toepassen in haar Thuiscrèche.

Hulpbehoevende kindjes ook van harte welkom!

Goed en open contact met ouders is essentieel volgens Marlein. Zij neemt de tijd om met de ouders af te stemmen, juist in het belang van hun kind(eren).
Omdat Marlein geschoold is en ervaring heeft in de gehandicaptenzorg, zowel in de rol van begeleider als verzorgende, kan zij zeer zeker ook hulpbehoevende kindjes opvangen. Die zijn van harte welkom in haar Thuiscrèche.

Gezonde voeding en lekker bezig zijn

Marlein is een voorstander van gezonde voeding, dus er wordt dagelijks fruit en groente gegeten als tussendoortje. Maar een koekje mag daar zeker ook bij.
Daarnaast onderneemt Marlein regelmatig dingen met de kinderen. Ze knutselen, gaan naar buiten,  de tuin in of naar een speeltuintje in de wijk. Er is absoluut voldoende ruimte om tussendoor vrij te spelen, want het is juist belangrijk dat de kindjes hun eigen fantasie op de loop kunnen laten.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche De Donderkopjes voldoet aan alle normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Er is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die jaarlijks door de GGD wordt gecontroleerd. Marlein is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de juiste diploma’s en beschikt over een kinder-EHBO certificaat. Voor een deel van de kosten voor de opvang van uw kinderen bij Thuiscrèche De Donderkopjes krijgt u dan ook kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche De Donderkopjes of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Waar vindt u De Donderkopjes

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap