Thuiscrèche De Bijdehandjes van gastouder Angelique in Hengelo

Welkom bij Thuiscrèche De Bijdehandjes

VVE certificering

Angelique is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche De Bijdehandjes vinden we in Hengelo terug aan de Hengelose Esstraat 48. In de ruime tweekapper heeft crècheleidster Angelique Baas haar huis grotendeels ingericht als opvanglocatie voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Er is hier veel aandacht voor de natuur
en ik zit altijd vol enthousiasme.

Voordat Angelique haar Thuiscrèche startte, werkte ze 16 jaar in een milieulaboratorium. Totdat het moment kwam dat ze haar hart besloot te volgen en zich helemaal richtte op kinderopvang thuis. En ervaring had ze daar wel mee. Naast het feit dat ze zelf moeder van twee kinderen is, paste ze vroeger al op diverse kinderen uit verschillende gezinnen.

Uitgebreide speelmogelijkheden in de woonkamer

De Thuiscrèche vinden we terug in Angelique’s eigen woonkamer. Er zijn speciale hoekjes ingericht waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Zo staat er een speelkeukentje maar is er bijvoorbeeld ook een kleed waar met name de kleinere kinderen vertoeven. Al het speelgoed en de faciliteiten blijven goed gescheiden van elkaar. Daardoor komen de allerkleinsten bijvoorbeeld niet in aanraking met de autootjes van de oudere kinderen. In de woonkamer bevinden zich een woon- en een eetgedeelte die Angelique ook van elkaar kan scheiden. Verder zijn er maar liefst vier slaapkamers waar de kinderen die dat nodig hebben overdag heerlijk kunnen slapen.

Lekker naar buiten, de natuur in

De kinderen kunnen in Thuiscrèche De Bijdehandjes ook heerlijk buiten spelen, want er is een grote tuin met allerhande speeltoestellen zoals een zandbak en een speelhuisje. Ook is er een groot hok en een ren voor vier konijnen. Angelique vindt natuur erg belangrijk en in het voorjaar gaat ze dan ook met de kinderen allerlei bloemen, kruiden en groenten zaaien. Het grote voordeel van de locatie is dat het op loopafstand van het bos en de kinderboerderij is en dat deze naast elkaar liggen. Dus als het weer en de slaaptijden van de kinderen het toelaten, brengen ze daar ook veel tijd door. Angelique pakt dan de grote bolderkar die plek biedt aan al haar kinderen. Soms gaan ze ook naar de leuke speeltuin van de wijkvereniging die bij het winkelcentrum te vinden is.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche De Bijdehandjes is veilig en kindvriendelijk ingericht en voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die jaarlijks door de GGD gecontroleerd wordt. Angelique Baas is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang. Bovendien beschikt ze over alle noodzakelijke diploma’s en kinder-EHBO. En dat is belangrijk voor u want daardoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plek is bij Thuiscrèche De Bijdehandjes of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

Enthousiast, maar zeker ook consequent

Angelique is een enorm enthousiast persoon. Ze noemt zichzelf (met een knipoog) soms ook nog kind. Natuurlijk niet in haar doen en laten met de kinderen, maar wel met het oog op het spelen, knutselen, dansen en zingen. En dat is iets waar de kinderen op hun beurt ook weer erg van genieten. Op het gebied van opvoeden is Angelique zeer consequent. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen duidelijk weten wat wel en niet mag, zonder al te streng over te komen.

VVE certificering

Angelique is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u De Bijdehandjes

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap