Woon jij in de regio Tilburg en wil jij graag gastouder worden? Sluit je dan aan bij Thuiscreche.nl en open jouw eigen Thuiscrèche in of aan huis. Thuiscreche.nl is een uniek concept en staat garant voor professionele en excellente kleinschalige kinderopvang in heel Nederland. Elke Thuiscrèche is onderdeel van onze franchiseformule zodat kwaliteit altijd verzekerd is. Zoals de naam al doet vermoeden vindt de opvang plaats in de woning van de Crècheleidster. Deze woning is speciaal ingericht voor de opvang van kinderen. In een Thuiscrèche worden maximaal zes kinderen opgevangen.

Tilburg en de rest van Nederland

Het ideale van ons concept is dat jij gastouder kunt worden in de regio Tilburg, maar ook in alle andere delen van Nederland. Onze Thuiscrèches zijn dus door het hele land gevestigd en wij breiden steeds meer uit. Heb jij interesse om gastouder te worden en een eigen Thuiscrèche te openen? Wij leggen je graag uit hoe je gastouder, of zoals wij het noemen: Crècheleidster, kunt worden en wat je moet regelen om aan de slag te gaan in jouw eigen Thuiscrèche.

1.     Zorg voor de juiste opleiding en ervaring

Om gastouder te worden in de regio Tilburg of elders in Nederland is een geschikt diploma nodig. Misschien beschik jij hier al over, maar mocht dat niet het geval zijn: er zijn mogelijkheden genoeg om een korte opleiding tot gastouder te volgen. Daarin kunnen wij jou zeker adviseren. Naast een diploma heb jij ook een geldig kinder-EHBO certificaat nodig en is ervaring in het werken met kinderen belangrijk. Misschien heb je al gewerkt in de kinderopvang of bij een peuterspeelzaal? Maar ook de ervaring die jij hebt opgedaan met jouw eigen kinderen of als oppas helpen je enorm op weg.

In een andere blog leggen wij meer uit over de geschikte diploma’s. Klik hier >>

2.     Sluit je aan bij onze franchiseformule

De tweede stap om gastouder te worden in de regio Tilburg is dat jij onderdeel wordt van onze franchiseformule Thuiscreche.nl. Hiermee profiteer jij van veel voordelen. Zo heb jij de beschikking over ons netwerk voor de plaatsing van kinderen bij jouw locatie. Daarnaast begeleiden, adviseren en ondersteunen wij jou voor een groot deel met de administratieve afwikkeling. Tevens krijg jij regelmatig cursussen en workshops aangeboden en stellen wij promotiemateriaal voor jou ter beschikking.

3.     Word zelfstandig ondernemer

Eén van de vereisten voor het starten van een Thuiscrèche in de regio Tilburg is dat jij kiest voor zelfstandig ondernemerschap. Je bent dus niet bij ons in dienst, maar je wordt jouw eigen baas. Jij geeft al jouw inkomsten – minus de door jou gemaakte kosten – aan het eind van het jaar op aan de Belastingdienst. Indien gewenst, kunnen wij je hierbij helpen. Omdat jij aan het eind van het jaar vaak belasting moet betalen, raden wij altijd aan om een bepaald percentage van jouw omzet te reserveren zodat je voor de belastingafdracht kunt zorgdragen.

4.     Maak jouw huis geschikt tot Thuiscrèche

Waar je ook woont – of het nu in Tilburg of elders in Nederland is – als jij gastouder wilt worden is het van belang dat jouw woning is ingericht voor de opvang van kinderen. Wellicht heb jij al wat spullen thuis, maar zo niet dan moet jij benodigdheden aanschaffen die noodzakelijk zijn voor een Thuiscrèche; zoals een box, speelgoed, kinderbedjes, speeltoestellen en ontwikkelingsmateriaal. Ook zorg jij ervoor dat het voor de kinderen veilig is om in jouw huis te verblijven. Wij adviseren je hier graag bij.

5.     Regel samen met ons de benodigde documenten

Het regelen van de benodigde documenten is een belangrijke stap om gastouder te worden. Want je kunt pas daadwerkelijk van start met jouw Thuiscrèche in de regio Tilburg als al het papierwerk geregeld is. Je hebt namelijk een registratienummer van de GGD nodig. Jij levert ons de daarvoor benodigde documenten aan en wij zorgen voor de rest. Wij sturen een kopie van deze documenten naar de gemeente zodat ze gecontroleerd worden op juistheid en geldigheid. Vervolgens stuurt de gemeente de documenten weer door naar de GGD die een afspraak met jou maakt voor een inspectie op de opvanglocatie. De benodigde documenten zijn:

  • een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs)
  • een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) die niet ouder dan twee maanden is (de aanvraag hiervoor zetten wij voor jou klaar)
  • een geldig EHBO-certificaat voor kinderen
  • een geldig diploma
  • een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid (wordt door ons afgenomen)

6.     Treed professioneel naar buiten met reclame en promotie

De zesde stap om gastouder te worden, is reclame maken. Jij maakt dus bekend dat je als Crècheleidster in de regio Tilburg aan de slag gaat. Jij brengt jouw Thuiscrèche professioneel onder de aandacht van gezinnen. Wij helpen jou met de reclame en promotie, maar er zijn ook zaken die jij zelf kunt regelen. Plaats bijvoorbeeld berichtjes op sociale media of deel flyers en visitekaartjes uit. Wij denken altijd met je mee en helpen jou indien nodig. Daarnaast krijg je een eigen webpagina op onze website met daarin meer informatie over jezelf en jouw Thuiscrèche, zodat ouders hun kind(eren) gemakkelijk kunnen aanmelden.

7.     Laat ons het overgrote deel van jouw administratie verzorgen

Als jij gastouder wordt in de regio Tilburg, dan heb jij het als zelfstandig ondernemer al druk genoeg en daarom verzorgen wij een groot deel van de administratie voor jou. Via ons eigen administratiesysteem (genaamd Mijn Thuiscrèche) kun jij alle zaken met betrekking tot de opvang inzien. Je kunt hierbij denken aan de persoonsgegevens van de ouders en kinderen, de facturen, de geplande en werkelijke uren, de jaaropgaves, enz.

8.     Vang de kinderen liefdevol op

Als dat allemaal geregeld is, komen we aan bij de belangrijkste stap om gastouder te worden in Tilburg (dit geldt natuurlijk ook voor Crècheleidsters in elke andere plaats in Nederland): zorg ervoor dat jij de kinderen warm en liefdevol opvangt. Je levert namelijk een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen, geeft ze positieve aandacht en zelfvertrouwen. Maar dat is voor al onze Crècheleidsters natuurlijk geen enkel probleem!

Neem een kijkje!

Ben je benieuwd welke andere Thuiscrèches er zijn in de regio Tilburg?
Neem eens een kijkje bij onze Thuiscrèche Sammie in Breda en bij Thuiscrèche Azalea in Oosterhout.

Deze leidsters runnen met heel veel plezier hun eigen professionele en kleinschalige Thuiscrèche. Bekijk op hun webpagina’s de filmpjes, want die geven je gegarandeerd een goede indruk van het runnen van je eigen Thuiscrèche.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden door deze informatie? Heb jij interesse om gastouder te worden in de regio Tilburg? Of woon je elders in Nederland, maar lijkt het jou ook interessant om een eigen Thuiscrèche te runnen? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken! Het maakt niet uit of je in verleden al gastouder bent geweest of nu voor het eerst als gastouder aan de slag wil gaan: wij kunnen jou van A tot Z begeleiden.