De eerste dag naar de kinderopvang, oftewel de Thuiscrèche, komt steeds dichterbij. Dat zal vast even spannend zijn. Hoe zal je kindje het daar gaan hebben? Welke benodigdheden moet voor je kindje meenemen? Om ervoor te zorgen dat je de juiste spullen inpakt, hebben wij een lijstje gemaakt met de belangrijkste benodigdheden die je meeneemt in de tas.

Setje reservekleding

Doe in ieder geval een extra romper (of een onderbroek en hemdje) en een setje reservekleren in de tas. Het kan namelijk een keertje misgaan, dat gebeurt wel eens. Maar dan kan de Crècheleidster jouw kindje gewoon verschonen en een schone outfit aantrekken.

Knuffel

Deze benodigdheid mag niet te ontbreken op de checklist voor de kinderopvang. Geef je kindje zijn/haar favoriete knuffel mee. Een knuffel die lekker naar thuis ruikt, een vertrouwde geur. Breng jij je baby voor de eerste keer naar de Thuiscrèche, dan kun je er ook voor kiezen een shirt van jezelf (met jouw geur) mee te geven. Een bekende geur vinden kinderen namelijk vaak heel prettig.

Melk: borstvoeding of flesvoeding

Krijgt je kindje borstvoeding? Dan geef je zelf afgekolfde moedermelk mee die de crècheleidster in de koelkast zet. Drinkt je kindje flesvoeding? Geef dan bijvoorbeeld een melkpoedertoren met de juiste hoeveelheid schepjes mee. Vergeet niet om zelf aan te geven welke hoeveelheid melk je kind drinkt, en hoe vaak of op welke tijdstippen. Als jij je kindje komt brengen, dan bespreek je altijd met de crècheleidster hoe laat jouw kindje de laatste voeding heeft gehad. Dus er wordt altijd genoteerd op welk tijdstip de volgende voeding gegeven moet worden. Daar hoef jij je nooit zorgen over te maken!

Fles

Als jouw kindje nog borst- of flesvoeding drinkt, dan is het belangrijk dat hij/zij dit uit een eigen flesje krijgt. Het is wel zo handig, hygiënisch en vertrouwd dat je deze benodigdheid dus ook meeneemt naar de kinderopvang!

Speen

Gebruikt jouw kindje thuis een fopspeen? Neem deze dan ook mee naar de Thuiscrèche.  Voor de hygiëne is het prettig als je deze in een doosje doet.

Slaapzak

Lekker slapen is erg belangrijk. Grote kans dat je kindje thuis de eerste jaren in een slaapzak slaapt. Dan is het wel zo prettig om ook op bij de Thuiscrèche in een slaapzak te slapen. Geef de eigen slaapzak mee, deze is herkenbaar voor je kindje en zo slaapt hij/zij extra lekker!

Tips!

  • Plak een label met de naam van je kindje op alle benodigdheden die je vanuit huis meeneemt naar de kinderopvang. Zo weet de Crècheleidster direct wat van jouw kind is en voorkom je dat er per ongeluk iets wordt omgewisseld.
  • Het is handig om bepaalde benodigdheden dubbel te hebben. Dus dat je thuis zelf altijd nog een extra fles, speen, slaapzak en favoriete knuffel hebt. Mocht je namelijk per ongeluk een keertje iets vergeten mee te nemen van de Thuiscrèche naar huis, dan is er nog niet direct een probleem.

Wat is inbegrepen?

Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken zitten bij de kosten voor de opvang van jouw kindje inbegrepen.

Tijdens intake bij de Thuiscrèche van jouw keuze legt de Crècheleidster rustig uit wat je zelf voor jouw kindje mee moet brengen. Deze informatie krijg je ook overzichtelijk mee op papier, zodat je altijd thuis het lijstje na kunt lopen.

Voorkom stress, pak op tijd in!

Een advies voor de eerste dag bij de Thuiscrèche: pak de tas voor je kindje een paar dagen van tevoren in, aan de hand van bovengenoemde lijstje. Mocht je iets missen, dan heb je nog tijd om dit aan te schaffen.

Gaat je kindje inmiddels regelmatig naar de kinderopvang? Ook dan is het handig om de benodigdheden de avond van tevoren in de tas te doen. Dit scheelt je een hoop stress op de ochtend zelf. En je weet dan ook zeker dat je alles bij je hebt.

Veel plezier

Wij wensen jouw kindje alvast heel veel plezier. Bij onze Thuiscrèches worden alle kindjes heel liefdevol opgevangen en verzorgd.

 

Andere benodigdheden?

Wil jij weten welke benodigdheden belangrijk zijn om een eigen Thuiscrèche te openen? Wij leggen je het graag uit >>

Of ben je benieuwd welke benodigdheden je nodig hebt om een Thuiscreche in te richten? Lees het hier >>