Wat is het verschil tussen gastouder en Thuiscrèche

Een gastouder en een Crècheleidster van een Thuiscrèche vangen allebei kinderen op. Toch is er een groot verschil tussen deze twee functies. Wat nou precies het verschil is tussen een gastouder en een Thuiscrèche, leggen wij in dit artikel uit.

Wat doet een gastouder?

Een gastouder is iemand die tot maximaal zes kinderen in een huiselijke sfeer opvangt. Als gastouder kun je zowel in jouw eigen huis kinderen opvangen als bij de ouders thuis. Als gastouder sta je wel ingeschreven bij een gastouderbureau, maar regel je een hoop zaken zelf. Zo houd je jouw eigen administratie bij en bepaal je zelf op welke dagen en tijden je werkt. Daarnaast kan het zo zijn dat het gastouderbureau waarbij je bent aangesloten een gastoudergezin voor jou heeft, maar het kan ook zo zijn dat je zelf op zoek moet gaan naar kinderen om op te vangen en hiervoor jouw eigen netwerk moet gebruiken.

Wat doet een Crècheleidster van een Thuiscrèche?

Als je je aansluit bij thuiscreche.nl, maak je gebruik van onze unieke en succesvolle franchiseformule en run je jouw eigen kleinschalige kinderopvang aan huis. Als Crècheleidster van een Thuiscrèche zit je tussen een gastouder en een kinderdagverblijf in. Doordat je dezelfde cursussen volgt als pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven, ben je professioneler dan een gastouder. Daarom vinden wij de term gastouder niet de juiste benaming voor iemand die een eigen Thuiscrèche runt en noemen wij diegene voortaan Crècheleidster. Je vangt als Crècheleidster in jouw Thuiscrèche tot maximaal zes kinderen op, waardoor je veel kleinschaliger bent dan een kinderdagverblijf. En zo’n kleinschalige maar zeer professionele kinderopvang is juist hetgeen waar veel vraagouders tegenwoordig naar op zoek zijn.

Kun je beter een gastouder worden of een eigen Thuiscrèche starten?

Wat je het beste kunt doen, ligt natuurlijk compleet aan wat jou het meeste aanspreekt. Toch raden wij aan om jouw eigen Thuiscrèche te starten als je graag kinderen aan huis wilt opvangen. Dat is namelijk het concept waar veel vraagouders de voorkeur aan geven. Dat blijkt onder andere uit het feit dat bij de meeste Thuiscrèches alle plekken zijn opgevuld.

Bovendien kun je als onderdeel van thuiscreche.nl profiteren van een aantal voordelen.

Dat zijn:

  • Wij begeleiden je van begin tot eind bij het oprichten van jouw eigen Thuiscrèche;
  • Je krijgt een eigen persoonlijk adviseur;
  • Je hebt contact met collega Crècheleidsters;
  • Je kunt eventueel een gegarandeerd inkomen krijgen;
  • Je krijgt een eigen webpagina op onze website;
  • Wij nemen een groot deel van jouw administratie uit handen;
  • Je krijgt een kwaliteitskeurmerk waarmee je kunt laten zien dat jouw Thuiscrèche van professionele kwaliteit is;
  • Je kunt doorlopend gebruikmaken van ons aanbod van cursussen en opleidingen;
  • Je krijgt toegang tot ons netwerk van vraagouders;
  • Jouw Thuiscrèche krijgt een professionele uitstraling doordat je het door ons beschikbaar gestelde marketing- en reclamemateriaal mag gebruiken.

Wil je ook Crècheleidster worden? Neem contact met ons op!

Het verschil tussen een gastouder en een Thuiscrèche is dus vooral dat je als Crècheleidster van een Thuiscrèche een stuk professioneler bent. Toch ben je wel kleinschaliger dan een kinderdagverblijf. En die combinatie is juist waar momenteel veel vraagouders naar op zoek zijn. Wil je ook graag jouw eigen Thuiscrèche starten bij thuiscreche.nl? Neem dan gerust contact met ons op, want wij maken graag kennis met je!