Waarom gastouder worden?

Zit jij erover te denken om gastouder te worden? Wij leggen je graag uit waarom het zo fantastisch is om gastouder te worden. Mocht je daarna overtuigd zijn en graag gastouder willen worden, kies dan voor het unieke concept van Thuiscrèche. Thuiscreche.nl staat garant voor professionele en excellente kleinschalige kinderopvang. Elke Thuiscrèche is onderdeel van onze franchiseformule zodat kwaliteit altijd verzekerd is.

Voordelen van gastouder worden

De vraag naar kinderopvang groeit. Dus ook de vraag naar gastouders. Dit is het ideale moment om als gastouder aan de slag te gaan. Wij leggen je uit wat de voordelen zijn van gastouder worden.

1.Professionele en kleinschalige opvang

Als gastouder pas je niet op, maar werk je met kinderen. Jij bent de leidster die een waardevolle bijdrage levert aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Doordat jij maximaal zes kinderen tegelijk opvangt, heb jij veel zicht op hun ontwikkeling en kun jij deze al met kleine aanpassingen stimuleren en bevorderen. Daarnaast zorg jij voor een verlengstuk van de thuissituatie waardoor kinderen en hun ouders zich snel thuis zullen voelen. Jij maakt het verschil in het leven van een kindje en vormt een tweede thuis voor hen.

2. Er is veel vraag naar gastouders

Er is op dit moment veel vraag naar opvang van kindjes door gastouders. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten en al snel een gastouder kunt worden.

3. Geen enkele dag is hetzelfde

De ene dag ga jij lekker met de kindjes naar een speeltuintje, de andere dag knutsel je samen wat leuks voor een feestdag. Veel gastouders werken met actuele thema’s en laten hier allerlei activiteiten op aansluiten. Het contact met de ouder is daarnaast een welkome aanvulling en samen zorg jij ervoor dat kinderen het naar hun zin bij jou hebben en zich goed ontwikkelen.

4. Goed te combineren met jouw eigen gezin

Als jij gastouder wilt worden, dan is dit goed te combineren met jouw eigen gezin. Jij hoeft geen opvang voor jouw eigen kinderen te regelen. Op het moment dat jouw kinderen uit school komen, kun jij er voor hen zijn. Jouw eigen kind(eren) hebben leuke speelvriendjes en alle kinderen leren van en met elkaar.

5. Als gastouder heb jij veel vrijheid

Jij hebt veel inbreng in de dagindeling. In de zomer kun jij vaak met de kinderen heerlijk naar buiten gaan. En als het een keer slecht weer is dan kun jij bijvoorbeeld koekjes bakken met de oudere kindjes. Jij bepaalt zelf hoe jouw dagindeling eruit ziet. Natuurlijk kijk je wel naar het (slaap)ritme van jouw gastkinderen.

6. Veel persoonlijk contact met ouders en kinderen

Als jij gastouder wilt worden, dan vindt de opvang van de kindjes bij jou thuis plaats. Daardoor is er veel één op één contact. Dit maakt de opvang heel persoonlijk. De lijntjes zijn kort waardoor alles bespreekbaar is en er veel overleg is. Zo weet jij wat er bij de kinderen speelt en kun jij goed hierop inspelen. Doordat jij daarnaast maximaal zes kinderen tegelijkertijd mag opvangen, kun jij jouw aandacht goed over de kinderen verdelen.

7. Jij wordt enorm gewaardeerd

Ouders en kinderen zijn enorm blij met jou. Ouders die bijvoorbeeld in de zorg werken en binnen de traditionele kinderopvang niet altijd hun plek kunnen vinden vanwege de flexibiliteit die hun baan vraagt, waarderen het des te meer dat jij er voor hen en de kinderen wilt zijn. Doordat jij gastouder voor hun kinderen bent, kunnen zij zich met een gerust hart op hun werk of studie richten. Het allerleukste is toch dat gastkinderen iedere keer weer blij zijn om jou te zien en in sommige gevallen, na een super leuke dag, zelfs nog even bij je willen blijven.

8. Jij wordt zelfstandig ondernemer

Als jij gastouder wilt worden, dan kies jij voor zelfstandig ondernemerschap. Jij komt niet in dienst bij Thuiscrèche, maar jij wordt eigen baas. Dat is heel leuk! En misschien klinkt het ook wel even spannend. Maar wij begeleiden, adviseren en ondersteunen jou voor een groot deel bij de administratieve afwikkeling.

9. Werken met kinderen is fantastisch

Het werken met kinderen is nou eenmaal een feestje. Mocht jij gastouder willen worden, dan moet jij dit ook zo ervaren en de kindjes liefdevol willen opvangen.

Overtuigd waarom jij gastouder wilt worden?

Ben jij ervan overtuigd waarom het zo leuk en waardevol is om gastouder te worden? Vergeet de term gastouder en ga als Crècheleidster in jouw eigen Thuiscrèche aan de slag!

Wil jij gastouder worden via thuiscreche.nl, dan dien jij in het bezit te zijn van een geldig diploma of moet jij eerst een korte opleiding tot gastouder gaan volgen. Daarnaast heb jij een EHBO-certificaat nodig. Uiteraard is het zeer belangrijk dat jij passie hebt voor het werken met kinderen en hen een liefdevolle omgeving wilt bieden.

Als jij een Thuiscrèche gaat staren, is het belangrijk dat de ruimte in jouw woning en bijbehorende tuin groot genoeg zijn om de kinderen te laten spelen. In een Thuiscrèche vang jij de kinderen namelijk in jouw eigen woning op. Jouw huis moet zo ingericht zijn dat het voldoet aan de behoeften van alle kinderen, waarbij de veiligheid altijd gewaarborgd is.

Meer informatie over Thuiscreche.nl? Lees hier meer over ons concept of neem vrijblijvend contact met ons op.