waarom papa's de beste zijn

 

 

De gemiddelde papa voedt zijn kind niet helemaal volgens het boekje op. Eten tegen het plafond, de kamer een rotzooi of een peuter met twee verschillende sokken aan; klinkt bekend? Maar wist je dat papa heel belangrijk is in de opvoeding van je kind?


1. Hij doet wilde spelletjes

Spelen met papa is leuk en vaak wilder. Het spelletje waarbij papa’s hun kind in de lucht gooien en weer opvangen is een goed voorbeeld. Je kind leert zo goed omgaan met spanning, angst, risico’s nemen. Daarbij bedenken papa’s tijdens het spel steeds weer nieuwe dingen en dit zorgt bij kinderen voor creativiteit en flexibiliteit. Maar ook stoeien of een fort bouwen is natuurlijk stoer!

2. Genetisch lijkt elk kind meer op de papa
Elk kind erft DNA van zowel de mama als de papa. Echter worden de genen van de papa meer gebruikt dan de genen van de mama.

3. Hij zorgt voor betere schoolprestaties
Kinderen presteren beter op school, zijn socialer en kunnen beter met stress omgaan als ze opgroeien met een papa. Ook worden meisjes beter in wiskunde en jongens vertonen minder agressief gedrag.

4. Hij maakt een sociaal kind van jullie kind
Papa’s zorgen voor een goede ontwikkeling op sociaal gebied. Dit komt omdat ze in hun communicatie met hun kinderen directer zijn, meer ‘w-vragen’, wie, waar, wat, wanneer en waarom stellen, vaker refereren naar dingen die eerder gebeurd zijn en meer naar verklaringen vragen.

5. Ze leren van hem beter hun grenzen te verleggen
Papa stimuleert en daagt zijn kind uit. Als je kind tijdens het spelen valt en zijn knie openhaalt, zeg je al snel ‘Ach, gaat het? Wil je een pleister?’ en krijgt hij een aai over zijn bol. Papa zegt eerder: ‘Kom op, even doorzetten. Geef die bal een trap!’. Hierdoor leert je kind door te zetten en zijn grenzen te verleggen

6. Nu nog een ver van mijn bed show, maar uw kind krijgt minder problemen in puberteit
Kinderen die opgroeien met een betrokken papa hebben minder problemen in de puberteit en hebben ook minder last van angststoornissen.

7. Hij is het perfecte rolmodel
Door te zien hoe papa liefdevol met mama omgaat, leert je kind normen en waarden van het gezinsleven. Jongens krijgen een goed voorbeeld van hoe je met vrouwen om moet gaan en meisjes leren dat ze met respect en liefde behandeld horen te worden door jongens

8. En natuurlijk heeft hij zijn eigen opvoedstijl
Papa’s voeden anders op. Ze nemen meer risico’s, zijn zelfverzekerder, twijfelen minder aan het eigen kunnen en uiten hun woede makkelijker. Dit zijn karaktereigenschappen die je kind overneemt en waar hij/zij veel van kan leren. Een opvoeding door zowel papa’s als mama’s zorgt voor meer evenwicht.

Genoeg goede redenen om alle papa’s met Vaderdag eens lekker in het zonnetje te zetten!


Benieuwd waar de kinderen van de allerbeste papa’s graag verblijven? Neem dan contact op met thuiscreche.nl

thuiscreche.nl

info@thuiscreche.nl
074 – 34 918 34