oppasmoeder worden

Vind jij het heerlijk om op kinderen te passen en overweeg je om oppasmoeder te worden? Ga dan aan de slag in je eigen Thuiscrèche! Hier vang je kinderen liefdevol op in de vertrouwde omgeving van je eigen woning.

Oppasmoeder worden of gastouder

Voor het opvangen van kinderen bestaan verschillende benamingen: nanny, oppasmoeder of gastouder. Wanneer je aan de slag gaat via een gastouderbureau, ben je gastouder. Je kunt er dan voor kiezen om gastouder te worden bij iemand thuis. Je kunt ook gastouder worden in je eigen woning.

Gastouder worden in eigen woning

Gastouder worden in je eigen woning kent veel voordelen. In je eigen woning heb je meer vrijheid om je eigen dagen in te vullen en kun je kinderen uit meerdere gezinnen tegelijk opvangen. Daarnaast heb je geen last van mogelijke reistijd en geniet je van het comfort van je eigen huis. Daarnaast heb je helemaal niet enorm veel extra ruimte nodig, veel gastouders gebruiken gewoon hun woonkamer voor de opvang van kinderen.

Freelancer of zelfstandig ondernemer?

Als je kinderen opvangt in je eigen woning, ziet de Belastingdienst je automatisch als freelancer. Dat zorgt ervoor dat je onkosten in mindering mag brengen bij de inkomstenbelasting. Wie het meest wil overhouden van zijn of haar inkomen, doet er verstandiger aan zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Als zelfstandig ondernemer mag je namelijk niet alleen onkosten in mindering brengen, maar heb je ook recht op fiscale voordelen. Zo betaal je een stuk minder belasting en hou je meer over van je inkomsten.

Oppasmoeder worden? Start als Crècheleidster!

Wil jij graag oppasmoeder worden én genoeg inkomsten overhouden? Start dan als Crècheleidster via het concept van Thuiscreche.nl! Wij bieden zelfstandige gastouders begeleiding en advies bij onder andere de administratie en bieden je een groot netwerk voor de plaatsing van kinderen. Daarnaast organiseren we jaarlijkse bijeenkomsten waar je andere Crècheleidsters ontmoet. Ook herhalingscursussen voor het verplichte EHBO voor kinderen-certificaat worden door ons betaald.

Hoe werkt begeleiding vanuit Thuiscreche.nl?

De adviseurs van Thuiscreche.nl ondersteunen je bij het gehele proces van gastouder worden. Eerst bekijken we samen of je beschikt over de juiste diploma’s en certificaten. Zo niet, dan helpen we je bij het behalen van deze certificaten door bijvoorbeeld korte cursussen. Op de achtergrond kunnen we dan alvast de opening van jouw eigen Thuiscrèche voorbereiden. Na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel, vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Deze is nodig om ingeschreven te worden in het Personenregister Kinderopvang. Na controle van je opvanglocatie door de GGD (waar we je ook grondig op voorbereiden) ontvang je bovendien een registratienummer. Hiermee ben je officieel geregistreerd als kinderopvanglocatie. Onze adviseurs begeleiden je hier uiteraard volledig bij.

Wel zelfstandig maar nooit alleen

Als Crècheleidster werk je wel als zelfstandige, maar ben je nooit alleen. Niet alleen staan onze adviseurs altijd voor je klaar voor vragen of advies – we zorgen ook voor contact met andere Crècheleidsters. Daarnaast richten we een pagina voor je in op onze website en helpen we je met andere promotie van je Thuiscrèche. Bijvoorbeeld door flyers en visitekaartjes voor je te ontwerpen. Vergeet daarom de term oppasmoeder worden, bij ons start jij als zelfstandig Crècheleidster!

Meer weten over wat je moet regelen om gastouder te worden? Lees hier uitgebreid over onze werkwijze.

Benieuwd naar de ervaring van andere Crècheleidsters? Lees hier het interview met Bertine, die 12,5 jaar geleden de eerste Thuiscrèche opende!