Nathalie van Thuiscrèche ‘La Tartaruga’: Ik wil een thuisplek creëren, warmte geven aan kindjes.

Tartaruga_Header

Begin januari 2022 opent Nathalie Wienen (24 jaar) de deuren van haar Thuiscrèche ‘La Tartaruga’ in Enschede. Na een tijdje als verpleegkundige te hebben gewerkt, kijkt ze er enorm naar uit om in haar eigen huis kindjes op te vangen.

We wonen in een heel kindvriendelijke buurt

Na haar mbo-opleiding tot verpleegkundige kwam Nathalie in de ouderenzorg terecht. Ze werkte veel op gesloten afdelingen. “De laatste tijd ging ik met minder plezier naar mijn werk”, vertelt Nathalie. “Ik hou van het verzorgen en verplegen, maar ik merkte dat het werken met ouderen toch minder goed bij mij past. Mijn vriend en ik wonen sinds kort in een andere buurt, een nieuwbouwwijk. Het is hier heel kindvriendelijk. En doordat ik al die jonge kindjes zag, wist ik diep in mijn hart dat ik eigenlijk liever met kinderen wilde werken.”

Kennismaking met Thuischreche.nl via de moeder van haar buurvrouw

“Heel toevallig heeft de moeder van mijn buurvrouw ook een eigen Thuiscrèche. Met haar heb ik daar een heel leuk gesprek over gevoerd. Ik was zo enthousiast dat ik daarna snel contact heb opgenomen met Thuiscreche.nl om meer hierover te weten te komen. En eigenlijk voelde het toen direct goed. Ik heb er nu de mogelijkheden voor, een geschikt huis, de ruimte is er. Het is zeker een weloverwogen keuze. Mijn baan als verpleegkundige heb ik dan ook opgezegd. Natuurlijk moest ik nog wel mijn kinder-EHBO certificaat halen, maar als verpleegkundige was dit geen probleem. Ik moest mij eerder af en toe stil houden, omdat ik eigenlijk alles al wist”, voegt Nathalie lachend toe.

Muurschildering van ‘La Tartaruga’

Momenteel is Nathalie druk bezig met alle voorbereidingen. “Ik was net de trap nog aan het schilderen, maar er staan nog wat andere klusjes op mijn lijst. Ik wil het allemaal in orde hebben als ‘La Tartaruga’ officieel open gaat. Zo ga ik samen met mijn moeder nog een muurschildering maken van een schildpad. Want ‘La Tartaruga’ betekent ‘De Schildpad’ in het Italiaans. Mijn vriend is half Italiaans. En tijdens een vakantie op de Malediven hoorde ik andere Italianen telkens ‘La Tartaruga’ roepen. Ik vond dat zo leuk klinken. Daarnaast vind ik schildpadden gewoon geweldige dieren. Dus ik wist ik die Italiaanse benaming ooit eens wilde laten terugkomen.”

Steun van alle kanten

“Mijn vriend steunt mij trouwens enorm. Hij vindt het heel erg leuk dat ik dit ga doen. Het is natuurlijk ook zijn huis. Dus hij zal de kindjes ook af en toe zien, want hij werkt in de horeca en is vaak ’s ochtends nog thuis. Daarnaast is mijn moeder ook heel enthousiast. Die is nu inkopen aan het doen alsof ze er een kleinkind bij krijgt. Ik merk sowieso dat iedereen heel blij is voor mij. De buren, vrienden en familie. Ze helpen graag bij de voorbereiding. En iedereen vindt mijn keuze om een Thuiscrèche te starten heel logisch, het past helemaal bij mij.”

Je kunt altijd terugvallen op Thuiscrèche

“Ik ben nu officieel zelfstandig ondernemer, maar het voelt niet helemaal zo. Want ik kan altijd terecht bij Thuiscreche.nl voor vragen of advies. Het geeft mij een heel relaxt gevoel. Ik ben heel tevreden. Het is zo’n fijne organisatie, je kan altijd bellen of appen.
De afgelopen weken heeft Thuiscreche.nl bij aanvragen al ouders doorverwezen naar mij. In Enschede zitten de andere Thuiscrèches namelijk allemaal vol. Dus ik heb al mijn eerste kennismakingsgesprekken gevoerd met ouders. Daar neem ik ook goed de tijd voor, want van beide kanten moet het goed voelen en klikken. Voor veel ouders is het ook nog eens de eerste keer dat ze een kindje naar een Thuiscrèche brengen. De ouders moeten zich dus ook fijn voelen bij mij, want zij moeten uiteindelijk met een gerust gevoel hun kindje bij mij achterlaten.”

Flyers uitdelen en een babykamer inrichten

“De komende weken ga ik zelf flyers uitdelen en de buurt laten weten dat mijn Thuiscrèche binnenkort open gaat. Verder ben ik nog druk bezig om de babykamer in te richten. Het is wel grappig dat ik nu al een babykamer inricht die nog niet voor ons eigen kindje is. Ik vind het heel belangrijk dat die babykamer er mooi uitziet, maar vooral dat het heel veilig en functioneel is. Ik kies daarnaast wat betreft speelgoed en andere benodigdheden ook veel duurzame producten uit. En ik word regelmatig door mijn buren verrast met prachtig speelgoed waar hun eigen kindjes niet meer mee spelen.”

Een warme thuisplek creëren

“Ik verheug mij enorm op de opening van ‘La Tartaruga’. In totaal mag ik hier vijf kindjes tot 4 jaar opvangen. Ik kijk er naar uit om met ze te spelen, te knutselen, naar buiten te gaan. Ik wil ze een veilig plekje bieden, veel warmte en knuffels geven, een echt thuisplekje creëren.
En ja, over 5 jaar zie ik mijzelf dit zeker nog doen, daar twijfel ik niet aan. Waarschijnlijk met één of twee eigen kindjes erbij”, voegt Nathalie stralend toe.