moederdag-blog

Zondag beloofd een zonnige, maar vooral gezellige moederdag te worden. Alle kinderen van Thuiscrèches hebben hun best gedaan om ook dit jaar hun mama in het zonnetje te zetten. Wachten jullie in spanning af? Wij van thuiscreche.nl  wensen alle mama’s een hele leuke dag! Knutselen is een van de leukste activiteiten die voor kinderen bij thuiscreche.nl worden georganiseerd. 

Lees hieronder hoe Mireille dit organiseert in haar Thuiscrèche Skatjes.

Knutselend het hele jaar door.

Ik ben Mireille van Egmond, eigenaresse van ‘Thuiscrèche Skatjes’ in Hengelo.

Ik knutsel wekelijks met de kinderen. Dit doe ik alleen al omdat het gezellig is! Het resultaat is nog niet eens het belangrijkst, maar het is zo leuk om te zien hoe kinderen hun fantasie laten terugkomen in de knutselwerkjes. Met bijvoorbeeld de klei, de verf of gewoon met papier en lijm.

Voor de ‘grote thema’s’ neem ik altijd wat extra tijd, en nu dan voor Moederdag.

Vorig jaar maakten we een schudbol-kandelaar. Voor elk kindje was er een wijnglas waarvan ze het voetje & steeltje versierden met nagellak. Omdat het maar een dun steeltje is en weinig ‘verf-oppervlak’ heeft, doe ik het met nagellak omdat dit mooie dunne kwastjes heeft. De kinderen kunnen het al heel snel helemaal zelfstandig wat het leukste resultaat geeft. In de bol van het wijnglas deed ik een geplastificeerde foto en wat hartjes. Daarna werd het dicht geplakt met een dekseltje van de chipskokers.

fotos mireille 604

fotos mireille 2131fotos mireille 593

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hoort er natuurlijk een gedichtje bij. Zelf vind ik het leuk dat dit bij het cadeautje past zodat het één geheel is. De gedichtjes mogen de kindjes uiteindelijk zelf versieren en kleuren.

Er was een keer een kindje die nooit mee wou doen. Hij wou alleen maar met auto’s spelen! Totdat we met klei auto’s gingen maken, met verf sleutels gingen verven en met papier, lijm en een schaar automerken-tekens na gingen maken. Hij vond het heel erg leuk en deed steeds vaker mee. Inmiddels is hij nu groot en komt hij alleen nog op de woensdagmiddag. Maar hoe leuk is het als hij vraagt of hij dat ook mag knutselen! Het onbekende is soms heel eng voor een kindje wat liever zijn vertrouwde speelgoed ‘vasthoudt’. Voor mij is het juist een uitdaging om zo’n kindje ook andere dingen leuk te leren vinden en toch in zijn eigen denkwereldje te laten.
Voor alle moeders een fijne Moederdag gewenst, en vaders… jullie zijn bijna aan de beurt!

fotos mireille 2123