Hulp starten kinderdagverblijf

Hulp bij het starten van een kinderdagverblijf?

Heb jij hulp nodig bij het starten van jouw eigen kinderdagverblijf? Zit je boordevol ideeën, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag! Thuiscreche.nl is een uniek concept en staat garant voor professionele en excellente kleinschalige kinderopvang. Elke Thuiscrèche is onderdeel van onze franchiseformule zodat kwaliteit altijd verzekerd is. Zoals de naam al doet vermoeden vindt de opvang plaats in de woning van de Crècheleidster. Zij heeft haar woning speciaal ingericht voor de opvang van kinderen. In een Thuiscrèche worden maximaal zes kinderen opgevangen. We leggen je uit waar wij jou bij kunnen helpen om je eigen Thuiscrèche te starten.

Hulp met een 8-stappenplan

Weet je niet waar je moet beginnen bij het starten van een kinderopvang? Thuiscreche.nl ondersteunt en begeleidt jou op het gebied van wet- en regelgeving. Maar er komt veel meer kijken bij het starten van een Thuiscrèche. Denk hierbij aan het inrichten, de veiligheidseisen, boekhouding en administratie, reclame maken, eventuele begeleiding van stagiairs. Daarom heeft Thuiscreche.nl een overzichtelijk stappenplan opgesteld.  Aan de hand van deze 8 stappen leggen wij je uit wat je allemaal moet doen om een eigen Thuiscrèche te starten. Bij al deze stappen kan Thuiscreche.nl jou adviseren, helpen en ondersteunen. Klik hier voor het 8-stappenplan >>

Belangrijkste vereisten voor starten eigen Thuiscrèche

Wanneer je een kinderdagverblijf wilt starten via Thuiscreche.nl dan dien je sowieso in het bezit te zijn van een geldig diploma of jij moet eerst een korte opleiding tot gastouder gaan volgen. Ook heb je een EHBO-certificaat nodig. Beschik je hier nog niet over, dan kunnen wij jou hierbij helpen. Uiteraard is het zeer belangrijk dat jij passie hebt voor het werken met kinderen en hen een liefdevolle omgeving wilt bieden. Als jij een Thuiscrèche wilt starten, dan is het belangrijk dat de ruimte in jouw woning en bijbehorende tuin voldoende groot zijn om de kinderen te laten spelen. In een Thuiscrèche vang jij de kinderen namelijk in jouw eigen woning op. Jouw huis moet zo ingericht zijn dat het voldoet aan de behoeften van alle kinderen, waarbij de veiligheid altijd gewaarborgd is. Wij helpen jou natuurlijk hierbij en geven jou tips over de inrichting en advies over de veiligheidseisen.

Informatie en begeleiding door Thuiscreche.nl

Wanneer je kiest voor Thuiscreche.nl, dan krijg je ondersteuning in de voorbereidende fase naar het starten van je eigen kinderdagverblijf. Dit is namelijk een intensieve periode waarin veel gebeuren moet. Dit kost jou als startende Crècheleidster tijd en energie. Thuiscreche.nl staat jou daarom bij met raad en daad op het gebied van wet- en regelgeving betreffende de kinderopvangwet. Dit vormt zich in verschillende soorten ondersteuning. Denk hierbij aan uitgebreide informatie en uitleg, samen de documenten regelen, advies omtrent een eventuele opleiding of cursus.

Laat je inspireren door verhalen van andere crècheleidsters

Droom jij ervan om een eigen kinderopvang starten? Vele Crècheleidsters door het hele land gingen jou al voor met de hulp van Thuiscreche.nl. Lees hun verhalen, laat je inspireren en hopelijk helpt het jou ook bij het starten van jouw eigen kinderdagverblijf:

  • Pascalle Mittendorff runt al 10 jaar haar ‘Thuiscrèche Florisoen’ en is nog elke dag blij met haar veelzijdige en dankbare beroep. Lees haar verhaal >>
  • Voor Angelien Schulten van Thuiscrèche ‘De Potboontjes’ zijn de afgelopen 5 jaar voorbij gevlogen. Ze geniet intens van het verzorgen van de kindjes, maar ze is blij dat ze altijd op Thuiscreche.nl kan terugvallen voor de administratie. Lees het verhaal van Angelien >>

We blijven je helpen, ook na de start

Thuiscreche.nl biedt ook hulp ook na de start van je eigen kinderdagverblijf. Wij houden je op de hoogte betreffende de aanpassingen en vernieuwingen binnen de Wet Kinderopvang. We bieden regelmatig cursussen en trainingen aan, want wij vinden het heel belangrijk dat onze Crècheleidsters de mogelijkheid krijgen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Bovendien ondersteunt Thuiscreche.nl jou ook bij je administratie, hiervoor maakt Thuiscreche.nl gebruik van een eigen softwaresysteem, die speciaal voor jou wordt ingericht. Hierdoor is de software gebruiksvriendelijk ingericht en afgestemd op jouw wensen. Er zijn dus veel onderdelen waarbij we jou kunnen en zullen helpen, dit lichten we allemaal graag toe in een persoonlijk gesprek.

Neem contact op voor hulp van A tot Z

Wil jij ook een Thuiscrèche openen binnen ons unieke concept? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Het maakt niet uit of jij in het verleden al gastouder bent geweest of nu voor het eerst als gastouder aan de slag wil gaan: wij kunnen jou van A tot Z begeleiden en helpen bij het starten van je eigen ‘kinderdagverblijf’ aan huis. Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.