Hoe onderscheid ik mij als gastouder

Als gastouder wil je natuurlijk dat vraagouders voor jou kiezen en niet voor een andere gastouder. Om ervoor te zorgen dat vraagouders dat doen, is het belangrijk dat je jezelf onderscheidt van andere gastouders. In dit artikel leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Laat zien wie je bent!

Nederland telt tegenwoordig ongeveer 25.000 gastouders. Je kunt jezelf van de massa onderscheiden, door te laten zien wie je bent. Maak bijvoorbeeld een Facebookpagina of Instagrampagina aan voor jouw gastouderopvang en vertel daarop wie je bent, wat ouders qua service van je kunnen verwachten en wat je werkwijze is. Heb je jouw opvangkinderen een leuk knutselwerkje laten maken of zijn jullie ergens naartoe geweest? Ouders vinden het leuk om dit te weten, vertel er dus vooral over op de Facebookpagina. Bovendien krijgen mensen op deze manier een leuk kijkje bij jou in de opvang en leren ze jou en de opvang beter kennen. En dat kan er weer voor zorgen dat toekomstige vraagouders liever voor jou kiezen dan voor een gastouder waarbij ze geen beeld hebben.

Bied meer professionaliteit en kwaliteit aan

Je kunt jezelf ook van andere gastouders onderscheiden, door meer professionaliteit en kwaliteit aan te bieden dan andere gastouders doen. Vraagouders kiezen graag voor jou wanneer je niet alleen kinderen kunt opvangen, maar ook de kennis en kunde in huis hebt om bij te dragen aan hun ontwikkeling. Je kunt deze kennis en vaardigheden krijgen door regelmatig opleidingen en/of cursussen te volgen.

Maak gebruik van onze unieke franchiseformule!

Steeds meer vraagouders zijn op zoek naar de gulden middenweg tussen een grootschalig kinderdagverblijf en een gastouderopvang. Zij zijn op zoek naar een kleinschalige opvang in huiselijke sfeer, maar wel met de kwaliteit en professionaliteit die zij van een kinderdagverblijf gewend zijn. Om vraagouders dit te kunnen aanbieden, hebben wij thuiscreche.nl opgericht. Als je je aansluit bij thuiscreche.nl, krijg je de mogelijkheid om je eigen kleinschalige Thuiscrèche op te richten. Bovendien krijg je bij ons ook de mogelijkheid om jezelf continu bij te scholen, zodat je de professionaliteit en kwaliteit kunt aanbieden die vraagouders van ons unieke concept gewend zijn. Op deze pagina vind je meer informatie over onze franchiseformule.

Laat zien dat je onderdeel bent van thuiscreche.nl!

Ben je aangesloten bij thuiscreche.nl? Laat dit dan vooral aan de buitenwereld weten. Wij helpen je hierbij door je onder andere een eigen pagina te geven op onze website en diverse promotiematerialen beschikbaar te stellen. Uiteraard kun je ook op sociale media en mondeling aan ouders laten weten dat je bij ons bent aangesloten. Door te laten zien dat je Crècheleidster bent van jouw eigen Thuiscrèche kun je jezelf echt onderscheiden van andere gastouders die niet bij ons zijn aangesloten. Jij bent met je Thuiscrèche namelijk precies datgeen waar tegenwoordig veel vraagouders naar op zoek zijn: een kleinschalige maar ook professionele opvang van uitstekende kwaliteit. Vraagouders kiezen dan ook over het algemeen vaak liever voor een Thuiscrèche dan voor een andere kinderopvang. Dat je een Thuiscrèche hebt, kan zelfs voor vraagouders dé reden zijn dat zij voor jou kiezen.

Meld je aan bij thuiscreche.nl!

Door je in te schrijven bij thuiscreche.nl, kun je jezelf dus echt goed onderscheiden van andere gastouders. Wil jij ook graag jouw eigen Thuiscrèche beginnen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, want we vertellen je er graag meer over!