Heb jij een passie voor het werken met kinderen en heb je weleens gedroomd over een eigen crèche? Zou je voor jezelf willen beginnen en een crèche aan huis willen openen? Sluit je dan aan bij Thuiscreche.nl.
Thuiscreche.nl is een uniek concept en staat garant voor professionele en excellente kleinschalige kinderopvang. Elke Thuiscrèche is onderdeel van onze franchiseformule zodat kwaliteit altijd verzekerd is. Zoals de naam al doet vermoeden vindt de opvang plaats in de woning van de Crècheleidster. Zij heeft haar woning speciaal ingericht voor de opvang van kinderen. Het is ook mogelijk dat ze een aparte ruimte of bijgebouw naast haar woning heeft ingericht tot Thuiscrèche. In een Thuiscrèche worden maximaal zes kinderen opgevangen.

Geldig diploma en kinder-EHBO-certificaat is verplicht

Misschien ben je al gastouder of werk je op een kinderdagverblijf. Maar ook als je nog geen werkervaring hebt in deze branche, dan kunnen wij jou hierbij helpen. Elke crècheleidster die via Thuiscreche.nl een eigen crèche wil openen, moet in het bezit zijn van een geldig diploma of moet eerst een korte opleiding tot gastouder gaan volgen. Daarnaast is een kinder-EHBO-certificaat verplicht.

Je kunt door Thuiscrèche laten uitzoeken of jouw diploma voldoet. Mocht jouw diploma toch niet in aanmerking komen: er zijn mogelijkheden genoeg om een korte opleiding tot gastouder te volgen. Daarin kunnen wij jou zeker adviseren.

Alle eisen die worden gesteld aan het starten van jouw eigen crèche, vind je op onze website >>

Hoeveel kinderen mag je opvangen in een crèche?

Als jij een crèche gaat openen, dan kun je kiezen voor opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, maar je kunt ook BSO (buitenschoolse opvang) kiezen of een combinatie van beiden. Hoeveel kinderen jij mag opvangen, hangt af van de leeftijd van de kinderen:

  • je mag maximaal zes kinderen tot 13 jaar tegelijk opvangen
  • je mag maximaal vijf kinderen tot 4 jaar tegelijk opvangen
  • je mag maximaal vier kinderen tot 2 jaar tegelijk opvangen
  • je mag maximaal 2 baby’s (tot 1 jaar) tegelijk opvangen

Let op: jouw eigen kinderen tot 10 jaar worden meegeteld.

Zelfstandig ondernemer

Als jij via ons een eigen crèche aan huis gaat openen, dan ga je werken als franchisenemer. Jij wordt dus zelfstandig ondernemer, onder de vlag van Thuiscrèche. Samen brengen we je wensen voor jouw crèche in kaart en adviseren we jou over het inrichten van jouw huis tot Thuiscrèche. Je mag zelf een naam bedenken die je toevoegt aan Thuiscrèche. Bijvoorbeeld: ‘Thuiscrèche de Regenboog’. Hiervan krijg je natuurlijk een mooi bord dat je in jouw voortuin kunt zetten, zodat iedereen kan zien dat jij daar jouw eigen Thuiscrèche runt. Daarnaast krijg je ook ander promotiemateriaal, zoals flyers, tot jouw beschikking. En natuurlijk word jij vermeld op onze website.

Ondersteuning

Thuiscreche.nl ondersteunt je vanaf het moment dat je met ons een samenwerkingsverband aangaat. Als jij jouw crèche hebt geopend, dan blijven wij je ondersteunen op een breed vlak zodat je er nooit alleen voor staat. Als zelfstandig ondernemer en Crècheleidster heb jij het al druk genoeg en daarom verzorgen wij een groot deel van de administratie voor jou. Via ons eigen administratiesysteem (genaamd Mijn Thuiscrèche) kun jij alle zaken met betrekking tot de opvang inzien. Je kunt hierbij denken aan de persoonsgegevens van de ouders en kinderen, de facturen, de geplande en werkelijke uren, de jaaropgaves, enz.

Wil je alvast weten welke stappen je moet volgen om een crèche te openen onder de vlag van Thuiscrèche? Bekijk dan ons stappenplan >>

Laat je droom uitkomen en open je eigen crèche!

Wil jij meer weten over het openen van een eigen crèche aan huis? Lijkt het je leuk om een eigen Thuiscrèche te beginnen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.