Wilt u graag gastouder worden, maar bent u benieuwd naar de ervaringen van andere gastouders? Bij thuiscrèche.nl zijn al veel gastouders aangesloten. Zij gingen aan de slag als Crècheleidster in hun eigen Thuiscrèche. Zij vertellen u graag over hun ervaring. Zo komt u meer te weten over het starten van een Thuiscrèche. En vooral wat het zo plezierig maakt!

Naomi van Thuiscrèche Villa Omi

“Ik heb jarenlang in de kinderopvang gewerkt, maar ik vond het allemaal zo massaal. Toen ik zelf kinderen kreeg, ben ik gestart als gastouder. Ik kreeg al snel de vraag of ik mijn eigen Thuiscrèche wilde starten. In eerste instantie was ik bang dat ik dan mijn eigen kinderdagverblijf moest runnen. Maar ik ben achteraf heel erg blij dat ik de stap heb gezet. Mijn ervaring is dat je toch die kleinschaligheid hebt, maar wel de professionaliteit kunt bieden. Je hebt de vrijheid, je kunt je eigen beslissingen nemen. Ik kan altijd sparren met andere Thuiscrècheleidsters. En via thuiscreche.nl kun je jezelf verder ontwikkelen.”

Wilt u meer weten over de ervaring van Naomi? Lees haar hele verhaal hier >>

Rolinde van Thuiscrèche Sien

“Na jaren te hebben gewerkt in de gehandicaptenzorg, wilde ik graag met kinderen werken. Ik heb mij toen verdiept in het concept van thuiscreche.nl en dat sprak me eigenlijk meteen aan. Mijn ervaring is dat je door het Thuiscrèche-concept de kinderen en hun ouders absoluut iets meer kunt bieden. Het is heel professioneel. Ondanks dat ik altijd collega’s heb gehad, vond ik het niet heel spannend om zelfstandig ondernemer te worden. Ik kan nu zelf beslissingen nemen en door het franchise-concept voelt het zeker niet alsof ik alleen ben. Natuurlijk was het even wennen in het begin, maar je kunt de adviseurs van thuiscreche.nl altijd bellen met vragen.”

Wilt u meer lezen over de ervaring van Rolinde met het starten van een eigen Thuiscrèche? Klik hier >>

Noël van Thuiscrèche La-Noël

“Ik heb bij verschillende organisaties gewerkt en mijn ervaring is dat er voor de jongste kindjes vaak weinig tijd is op een kinderdagverblijf. Als pedagogisch medewerker maar ook als moeder dacht ik: dat moet toch ook anders kunnen? Ik wilde graag voor mezelf beginnen als gastouder. Het Thuiscrèche-concept sprak mij direct aan. Het was in het begin zeker even wennen dat ik geen collega’s meer had, maar mijn ervaring is dat ik nu juist meer contact heb met de buitenwereld dan voorheen. Ook heb ik nu veel meer vrijheid in mijn werk. Daarnaast heb ik meer contact met ouder(s) en kind en kan ik de kinderen veel meer aandacht geven. Ik vind het heel prettig dat ik thuiscreche.nl altijd kan bellen voor advies.”
Wilt u weten waarom het Thuiscrèche-concept Noël direct aansprak? Lees verder >>

Bertine van Thuiscrèche ’t Kamphuuske

“Ik was 12,5 jaar geleden de eerste crècheleidster die via Thuiscreche.nl aan de slag ging in mijn eigen Thuiscrèche. Na jarenlang op de peuterspeelzaal te hebben gewerkt vond ik het best spannend om voor mijzelf te beginnen. Maar mijn ervaring is heel positief! Ik werd vanaf het begin zo goed begeleid door thuiscreche.nl. Je krijgt ondersteuning op het gebied van administratie en er worden cursussen aangeboden, zoals de jaarlijkse EHBO voor kinderen. Daarnaast zorgt thuiscreche.nl er ook voor dat je contact hebt met andere Crècheleidsters. Het mooiste aan Crècheleidster zijn vind ik dat je door de kleinschaligheid van een Thuiscrèche de kinderen zoveel aandacht kunt schenken. En dat in een huiselijke, knusse en veilige omgeving. Je ziet ze echt groeien van baby naar kind en je bent bij elk eerste stapje. Dat is zo waardevol.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Bertine? Lees hier verder >>

Zelf gastouder worden?

Wilt u gastouder worden via thuiscreche.nl, dan dient u in het bezit te zijn van een geldig diploma of moet u eerst een korte opleiding tot gastouder gaan volgen. Daarnaast heeft u een EHBO-certificaat nodig. Uiteraard is het zeer belangrijk dat u passie heeft voor het werken met kinderen en hen een liefdevolle omgeving wilt bieden.

Als u een Thuiscrèche gaat staren, is het belangrijk dat de ruimte in uw woning en bijbehorende tuin groot genoeg zijn om de kinderen te laten spelen. In een Thuiscrèche vangt u de kinderen namelijk in uw eigen woning op. Uw huis moet zo ingericht zijn dat het voldoet aan de behoeften van alle kinderen, waarbij de veiligheid altijd gewaarborgd is.

Meer weten over ‘gastouder worden’ en de voordelen daarvan? Lees verder >>

Meer informatie

Wilt u meer informatie over gastouder worden, of zoals wij het liever noemen Crècheleidster worden, bij thuiscreche.nl? Neem dan contact met ons op. U kunt ook eerst testen of u geschikt bent om gastouder te worden met behulp van de Thuiscrèchetest.