Thuiscrèche Teder van gastouder Ilona in Deventer | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche Teder

VVE certificering

Ilona is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche Teder is gelegen in de woning van Ilona aan de Molenstraat 119 te Deventer. Opvallend is het tweeledige karakter van deze plek: in de eerste plaats midden in de stad maar tegelijkertijd ook enorm dicht bij de natuur. De IJssel en het Vogelpark liggen namelijk op maar een paar minuutjes lopen. Thuiscrèche Teder is niet in de woning van Ilona zelf gelegen, maar er wordt gebruikgemaakt van een aparte ruimte op de begane grond onder het huis, gelegen aan een steeg zonder verkeer. Daar is dan ook de eigen opgang voor de Thuiscrèche die verder bestaat uit een grote speelruimte, een apart toilet, een apart keukenblok en een slaapkamer met vier slaapplaatsen. Ilona vangt in Thuiscrèche Teder maximaal 4 kinderen op van 0 tot 4 jaar.

Het thema duurzaamheid is voor mij heel belangrijk.

Wat direct opvalt in Ilona’s Thuiscrèche is het gebruik van natuurlijke materialen. Alles wat je ziet heeft ooit een andere functie gehad of is zelf gemaakt. Het speelgoed is grotendeels van hout, alleen de duplo is nog van plastic. Ilona vindt het belangrijk dat de kinderen de materialen kunnen aanraken, zodat ze spelenderwijs over de verschillen tussen de materialen leren. Binnen is het verder prikkelarm. Er is met name gebruikgemaakt van natuurlijke tinten en je komt hier nergens felle kleuren tegen. Rust: dat is wat Ilona belangrijk vindt.

Thuiscreche-Lente

Vaak naar buiten toe

Ilona gaat graag naar buiten met de kids. Naar buiten gaan is een erg belangrijk onderdeel van de dag en het is voor haar nooit te warm, te koud of te nat om naar buiten te gaan. Ilona heeft geen tuin, echter trekken ze er vaak samen op uit voor een wandeling langs de IJssel en belanden dan bijvoorbeeld gezellig in het Vogelpark. Vogels, eenden, varkentjes, konijnen en nog veel meer: het is daar allemaal aanwezig.

Een kijkje bij Thuiscrèche Teder

Hartje

Bewuste keuze

Oorspronkelijk komt Ilona uit een andere branche (de hulpverlening), maar door de jaren heen maakte ze langzaam maar zeker al wat zijsprongen in haar carrière. Zo werkte Ilona daarvoor als bloemist, deed ze ontwikkelingswerk in Afrika en werkte ze als vrijwilliger met tienermoeders en hun kinderen. Mensen en met name kinderen hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Hoe ouder Ilona werd, hoe meer ze het gevoel kreeg dat ze haar hart moest volgen. En dat resulteerde uiteindelijk in Thuiscrèche Teder, een plek waar ze elke dag de kindjes liefdevol opvangt.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Teder voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Ilona Bouwmeester is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang. Bovendien is ze in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Teder of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Huiselijke sfeer

Thuis voelen

Ilona is een vrolijk persoon en heeft een opgeruimd karakter. Bovendien voelen de kinderen zich altijd volledig bij haar thuis. Ze is perfect in staat om een bui of gemoedstoestand van een kindje aan te voelen en daar direct op in te spelen. Dat is echt geen trucje of een aangeleerd iets, maar simpelweg een persoonlijke kwaliteit. Qua opvoeding vindt Ilona het dan ook erg belangrijk om het kind te volgen. Ze kijkt daarbij heel erg naar wat het kind wil en stemt de activiteiten daar op af. Daarnaast houdt Ilona wel van structuur, vooral omdat dat voor de kinderen ook belangrijk is. Zo gaat ze elke dag naar buiten, leest ze voor, mogen de kinderen bewegen en gek doen (met dansen en muziek maken), wordt er geknutseld en wordt er altijd ook gegeten aan tafel. Waarbij Ilona het belangrijk vindt om de sfeer altijd ontspannen te houden.

VVE certificering

Ilona is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u Teder

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap