Thuiscrèche 't Maantje van gastouder Nicole in Hengelo | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche ’t Maantje

VVE certificering

Nicole is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Aan de Maanstraat 20 in Hengelo ligt Thuiscrèche ’t Maantje; hier is plek voor maximaal vijf kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Crècheleidster Nicole Halfwerk heeft aan haar eigen woning een ideale plek gecreëerd voor de kinderen om te kunnen spelen.

Het gaat er vooral om dat de kinderen
zich op hun plek voelen.

Ook buiten in de tuin is alles zo ingericht dat de kinderen zich er urenlang kunnen vermaken. Bovendien is op loopafstand van de woning ook nog een speeltuin te vinden, waar Nicole met haar opvangkinderen dan ook veel tijd doorbrengt. Daarnaast geldt hetzelfde voor de kinderboerderij: die is ook dichtbij en ze gaat er graag met de kinderen naartoe.

Vandaag gezellig knutselen,
morgen een activiteit buitenshuis

Eigenlijk is geen dag hetzelfde voor de kinderen bij ’t Maantje. Binnen kiest Nicole er vaak voor om met de kinderen te knutselen. Voor de meeste knutselwerkjes wordt gekozen voor een bepaald thema, zoals Pasen en Kerst, maar dat kan bijvoorbeeld ook de verjaardag van een van de ouders zijn. Echter zit Nicole niet graag stil en ze zingt en danst er met de kinderen regelmatig op los. Maar het kan ook zomaar zijn dat ze de kinderen meeneemt naar de (binnen)speeltuin om daar heerlijk te vertoeven. Uiteraard is dat wel afhankelijk van hoeveel kinderen er die dag zijn en wat hun leeftijd is.

Ondernemend en gezellig

Zoals u inmiddels heeft kunnen lezen: Nicole is een ondernemend type. Ze heeft er bewust voor gekozen om alleen kinderen van 0 tot 4 jaar op te vangen. Op deze manier hoeven de jongste kindjes niet uit hun ritme gehaald te worden en kunnen zij fijn met leeftijdsgenootjes spelen.

Nicole is dol op haar werk met kinderen. Zoals ze zelf zegt: ”Werken voelt soms meer als een hobby”. Ze denkt daarom ook graag mee met ouders en hun opvang vraag.

”Ik wil in mijn Thuiscrèche de ouders en hun kinderen in alle behoeftes kunnen voorzien.”

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Rustig en met veel geduld

Wat bij Thuiscrèche ’t Maantje vooral belangrijk is, is dat de kinderen plezier hebben. Maar ook is rust en regelmaat voor de kinderen erg belangrijk. De kinderen die nog moeten slapen hebben dan ook allemaal een eigen kamertje.

Crècheleidster Nicole biedt de kinderen opvang in een huiselijke, gezellige sfeer. Dit is wat ze haar eigen kinderen ook altijd heeft geboden. Haar eigen gezin is dan ook erg betrokken bij het werk van Nicole.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche ‘t Maantje voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Nicole Halfwerk is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang. Bovendien is ze in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plek is bij Thuiscrèche ‘t Maantje of wilt u meer informatie opvragen? Neem dan contact op.

VVE certificering

Nicole is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u ‘t Maantje

Neem contact op

© Copyright 2021 - Thuiscreche.nl | Sitemap