Thuiscrèche 't Boernhoes van gastouder Sonja in Rossum | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche ‘t Boernhoes

VVE certificering

Sonja is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche ‘t Boernhoes vindt u terug op een kalverenopfokbedrijf aan de Zoekerstraat 3 te Rossum en wordt gerund door Sonja Sleiderink. Het is een unieke locatie want de woning en de Thuiscrèche zijn buitenaf gelegen met heel veel buitenruimte voor de kinderen. Zo is er een geheel omheinde speeltuin die op dit moment ook nog verder wordt uitgebreid met onder andere een grote zandbak.

Kinderen en dieren: het vormt
voor mij de perfecte combinatie.

In de voormalige melkstal die volledig is omgebouwd tot Thuiscrèche biedt Sonja opvang aan maximaal vijf kinderen per dag in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Er zijn twee aparte slaapkamers voor de kinderen in ’t Boernhoes aanwezig en er is ook een aparte ruimte waar de kinderen verschoond kunnen worden. Sonja heeft zelf jarenlang gewerkt als klassenassistentie, dus het werken met kinderen is haar op het lijf geschreven. Kinderen zijn dan ook echt haar passie, evenals het omgaan met dieren. Voor Sonja is dat de mooiste combinatie die er is.

De pracht van de natuur

Omdat Thuiscrèche ’t Boernhoes buitenaf gelegen is, is er veel natuur in de nabije omgeving te vinden. En ook op de locatie zelf is veel natuur aanwezig. Denk alleen al maar eens aan de kalveren die er gefokt worden. Onder begeleiding maakt Sonja wel eens met de kinderen uitstapjes naar de daar aanwezige kalveren. Of de kinderen mogen van Sonja even in de hal van de Thuiscrèche vertoeven, van waaruit ze vrij uitzicht hebben op de kalveren. En dat vinden ze helemaal geweldig, zeker als Sonja’s man ook nog eens de kalveren aan het voeren is. Bij Thuiscrèche ’t Boernhoes is ook een kleine eigen kinderboerderij gelegen met kippen, eenden en een grote Vlaamse Reus. Daarnaast heeft Sonja zelf ook nog twee honden.

Een kijkje bij ’t Boernhoes

Ook veel binnen activiteiten

Sonja houdt er erg van om met de kinderen binnen activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan knutselen, boekjes voorlezen en allerhande spelletjes. De ene keer is dat in direct contact met het kind, dus één op één. Maar ook spelen in groepsverband vindt Sonja erg belangrijk. Qua thema’s werkt ze vooral op basis van de seizoenen en daar past ze de activiteiten dan op aan. Verder hanteert Sonja niet echt een strak dagritme. Ze kijkt altijd naar hoe de dag zelf verloopt en hoe de kinderen die dag zijn en waar ze zin in hebben. Pas dan wordt het systeem van de dag bepaald. Qua opvoeding probeert Sonja zo veel mogelijk de dingen die de kinderen thuis meekrijgen op te volgen, vaak omdat dat voor het kind zelf ook het makkelijkste is. Wel is ze heel erg duidelijk naar de kinderen toe.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

VVE certificering

Sonja is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche ‘t Boernhoes voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Sonja Sleiderink is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche ‘t Boernhoes of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Waar vindt u ‘t Boernhoes

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap