Thuiscrèche 't 8erhuis van gastouder Elmy in Wijnbergen | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche ’t 8erhuis

Aan De Kemp 8 in Wijnbergen (vlakbij Doetinchem) vindt u Thuiscrèche ‘t 8erhuis van Elmy Jansen-Tangelder. Een ruime plek met uitzicht op de Montferlandse bossen. Door de jarenlange ervaring van Elmy in de kinderopvang is Thuiscrèche ‘t 8erhuis een plek waar kinderen naar hartenlust kunnen groeien en bloeien.

”Volop ruimte”

Zoals de naam al verklapt bevindt Thuiscrèche ‘t 8erhuis zich in het achterhuis van Elmy en haar gezin. Dit gedeelte van de woning is compleet vernieuwd en heeft zelfs een bovenverdieping, waar u het slaapgedeelte van de opvang vindt. Elmy: “De opvang bevindt zich dus echt in een aparte ruimte waar genoeg plek is. Maar ook buiten is er volop ruimte, aangezien wij buitenaf wonen. Rondom onze tuin staat een hek, waardoor kinderen veilig naar buiten kunnen om samen te spelen.”

Kinderen die naar ‘t 8erhuis komen moeten wel vies mogen worden

Elmy vangt kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. In de buurt van ‘t 8erhuis bevindt zich meer dan genoeg natuur. “We zijn omringd door verschillende gewassen zoals maïs, granen maar ook aardappels. Daar vind je ook de daarbij behorende machines zoals trekkers, een hakselaar of een combine. En dieren zoals schapen, koeien en vogels zijn we nooit ver weg. Als we geluk hebben spotten we soms zelfs wilde dieren zoals hazen, fazanten en reeën. Het is fantastisch om te zien hoeveel plezier kinderen daar aan kunnen beleven.”

Maar ook rondom het huis is genoeg ruimte om te spelen. Elmy: “Kinderen die naar ‘t 8erhuis komen moeten wel vies mogen worden. Ik vind het namelijk heerlijk om met ze naar buiten te gaan en samen met water en/of zand te spelen. In ons gazon staan bovendien sproeiers, die bij mooi weer natuurlijk aangaan. In onze tuin hebben we naast een eigen broeikas en moestuin ook verschillende noten- en fruitbomen en -planten. Hier kunnen de kinderen volop de groei, verzorging en smaak van fruit en groentes ontdekken. Elke dag genieten en plezier hebben met elkaar om ieder kind op zijn unieke wijze te helpen met zijn ontwikkeling, dat is waar het mij om gaat.”

Altijd al een passie voor kinderen

Al van jongs af aan werkt Elmy met kinderen. Voor en tijdens haar werk in de kinderopvang deed ze ook veel vrijwilligerswerk. Van trainster bij de volleybal en voetbal tot het organiseren van zomerkampen en de kinderspelen op de kermis. Maar ook oppassen, schminken en het organiseren van kinderfeestjes – Elmy heeft het allemaal gedaan. Door haar ruime ervaring weten kinderen dan ook goed wat ze aan haar hebben. Elmy: “Ik ben erg van rust en regelmaat. Maar binnen de kaders kan er heel veel. Ik vind het namelijk ook belangrijk om de zelfstandigheid van kinderen te bevorderen zodat ze ook hun eigen gang kunnen gaan.” Naast rustig en nuchter is Elmy te typeren als geduldig, consequent, liefdevol, flexibel en creatief. In Thuiscrèche ‘t 8erhuis werkt ze dan ook graag met thema’s en besteedt ze veel aandacht aan feest- en verjaardagen. Ook is er altijd tijd voor knutselen, schminken, het spelen van spelletjes en het voorlezen van een boek.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Flexibel en vertrouwd

Dat werken met kinderen vraagt om flexibiliteit, weet Elmy als geen ander.

 “Hoewel het natuurlijk afhankelijk is van het kind, is altijd een vast schema hanteren vaak niet haalbaar. Het draait daarom echt om anticiperen op de behoeftes van een kind. Bij mij is er daarnaast altijd tijd voor persoonlijke aandacht, of dat nou een knuffel of gewoon even lekker gek doen is.” Sinds de geboorte van haar eigen zoon beseft Elmy nog meer hoe belangrijk vertrouwen is voor ouders. “Kinderen zijn je kostbaarste bezit. Je kan hen alleen bij iemand achterlaten waar je een goed gevoel bij hebt.” Goed contact met de ouders van haar gastkinderen is dan ook erg belangrijk voor Elmy. “Ik sluit graag aan bij de wensen van ouders. Zo kijken we samen wat het beste werkt voor een kind.”

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche ‘t 8erhuis voldoet aan alle normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Ook is er een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die jaarlijks door de GGD wordt gecontroleerd. Elmy beschikt over de juiste diploma’s en een kinder-EHBO certificaat. Daarnaast is ze geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang. Hierdoor krijgt u een deel van uw kosten voor de opvang van uw kinderen bij Thuiscrèche ‘t 8erhuis vergoed via de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Meer weten over Thuiscrèche ‘t 8erhuis? Neem dan contact op.

Waar vindt u ’t 8erhuis

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap