Thuiscrèche (s)Katjes van gastouder Mireille in Hengelo | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche (s)Katjes

VVE certificering

Mireille is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche (s)Katjes is in Hengelo aan de Hamerstraat 26 gevestigd. In de ruime woning runt crècheleidster Mireille van Egmond al heel wat jaren haar eigen Thuiscrèche.

Voor mij is iedereen uniek,
speciaal, maar ook gelijk!

Toen ze zelf kinderen kreeg, koos ze ervoor om haar taken als moeder te combineren met het opvangen van kinderen. Met name in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Ze heeft van haar hobby dan ook echt haar beroep weten te maken.

Huiselijke sfeer

Huiselijke sfeer

De Thuiscrèche is gesitueerd in een aparte ruimte in Mireille’s eigen woning. In deze ruimte is alles ingericht voor de kinderen zodat zij hier naar hartelust kunnen spelen en ontdekken. De Thuiscrèche is huiselijk ingericht en erg gezellig en knus. De ruimte is gemakkelijk op te delen zodat er in verschillende leeftijdsgroepen tegelijkertijd gespeeld wordt. En wat erg uniek is: er is helemaal geen televisie aanwezig! Daarnaast zijn er aparte slaapkamers voor de kinderen. Zo kunnen zij is alle rust slapen.

Zowel binnen als buiten spelen

Binnen worden er vaak spelletjes gedaan en veel in thema’s geknutseld. Maar als het weer het toelaat, vindt Mireille het belangrijk om naar buiten te gaan. Er is bij het huis dan ook een fijne tuin waar de kinderen onder andere de beschikking hebben over blokken, fietsen, glijbanen en andere speelattributen. Het speelgoed wisselt ook regelmatig, aangezien Mireille lid is van de Speel-o-theek. En als alle kinderen wakker zijn, gaat ze (met de kinderen in de bolderkar of fietskar) veel naar het park, de bieb, de markt en de kinderboerderij.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Een echte kindervriend

Mireille is heel goed voor de kinderen en voor haar is iedereen speciaal, maar toch gelijk. Ze is een grote kindervriend en probeert van elke dag met de kinderen een feestje te maken. Mireille vindt het erg belangrijk om de kinderen waarden en normen, regelmaat en structuur bij te brengen. En als ouders daar specifieke ideeën (of wensen) in hebben, dan is dat altijd te bespreken. Mireille’s standpunt is nu eenmaal dat ze het verlengde van de thuissituatie wil zijn.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche (s)Katjes is veilig en kindvriendelijk ingericht en voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang. Voor de eerste opening van de Thuiscrèche is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die jaarlijks door de GGD gecontroleerd wordt. Mireille van Egmond is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang en voorzien van de benodigde diploma’s en kinder-EHBO. Daardoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plek is bij Thuiscrèche (s)Katjes of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

VVE certificering

Mireille is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u (s)Katjes

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap