Thuiscrèche Ravelijn van gastouder Ursula in Borne | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche Ravelijn

VVE certificering

Ursula is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche Ravelijn van Ursula Ardjoen is te vinden aan de Aurelia 4 in Borne. De twee-onder-een-kapwoning is gelegen in de kindvriendelijke wijk De Bornsche Maten. De opvang vindt plaats in een prachtige, aparte ruimte welke is verbonden aan het woonhuis. Deze ruimte is speciaal ingericht voor de kinderen. Ursula vangt kinderen van 0 tot 4 jaar op in Thuiscrèche Ravelijn en alle voorzieningen en het aanwezige speelgoed zijn uiteraard op die leeftijdscategorie afgestemd.

Tuin vol speelgoed

In de tuin bij de woning is veel ruimte voor de kinderen om te spelen. Er is een zandbak, een huisje en een kleine glijbaan en daarnaast allerlei speelgoed waar de kinderen zich prima mee kunnen vermaken. En is het mooi weer, dan wordt het zwembadje opgezet zodat er heerlijk gespetterd kan worden. Maar ook buiten de eigen tuin onderneemt Ursula activiteiten met de kinderen. Zo ligt er een kinderboerderij op zo’n 15 minuten loopafstand, maakt ze af en toe een boswandeling met de kinderen of bezoeken ze samen de speeltuin.

Passie voor kinderen

Ursula heeft echt een passie voor kinderen. Ze komt uit de fysiotherapie en ontdekte tijdens die werkzaamheden dat het werken met kinderen haar heel goed ligt. De laatste jaren specialiseerde ze zich dan ook in kinderfysiotherapie. Toen Ursula besloot om met fysiotherapie te stoppen, was het een logische stap om iets in de kinderopvang te gaan doen. Bovendien heeft ze zelf een tweeling van twaalf (jongen en meisje) en beschikt dus over een uitgebreide ervaring met betrekking tot het opvoeden en begeleiden van kinderen. Soms, als Ursula’s eigen kinderen vroeg uit school zijn, spelen ze gezellig mee met de kindjes. Iets wat voor de opvangkinderen natuurlijk geweldig is.

Een kijkje bij Ravelijn

Hartje

Zorgzaam en zelfstandig

Ursula is een zorgzaam en zelfstandig persoon en in haar Thuiscrèche Ravelijn houdt ze van structuur en regelmaat. Zo heeft ze vaste momenten in de dag ingepland, zoals een knutselmoment, een speelmoment en een eetmoment. Dat houdt het voor de kinderen lekker overzichtelijk. Als kinderen weten waar ze aan toe zijn, merk je dat ze ook veel rustiger zijn. Ursula houdt zelf van lezen en sporten en is graag creatief bezig. Dat laatste gebruikt ze dan ook goed in haar activiteiten met de kinderen, waarbij ze graag werkt met thema’s. Denk daarbij aan de seizoenen, maar bijvoorbeeld ook speciale feestdagen die het uitgangspunt kunnen zijn voor een creatief knutselwerkje.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Ravelijn voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Ursula Ardjoen is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Ravelijn of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Ontwikkeling van kinderen

Doordat Ursula veel ervaring opdeed met betrekking tot de ontwikkeling van kinderen, kan ze de kinderen op bepaalde vlakken bijsturen indien nodig. Ze ziet het snel als een kind met een bepaald proces moeite heeft. Dat hoeft niet alleen met fysieke zaken te maken te hebben, maar kan ook over bijvoorbeeld de spraak van een kind gaan. Ursula is in staat om de kinderen goed te begeleiden op die momenten. Maar wat ze vooral belangrijk vindt, is om een kind een kind te laten zijn en te zorgen voor rust. Kinderen moeten al zo veel en het is dan helemaal niet verkeerd om ze een plek te bieden waar ze heerlijk tot rust kunnen komen.

VVE certificering

Ursula is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u Ravelijn

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap