Thuiscrèche Op Pad van gastouder Mireille in Deventer | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche Op Pad

VVE certificering

Mireille is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche Op Pad ligt in een rustige woonwijk vlakbij het station van Deventer aan de Molenbelt 25.

“De inrichting is rustig en er is gebruikgemaakt van veel natuurlijke en eerlijke materialen”

De Thuiscrèche is niet in de woning zelf gelegen maar in een aparte ruimte die grenst aan het woonhuis. De inrichting is rustig en er is gebruikgemaakt van veel natuurlijke en eerlijke materialen. Mireille richt zich met haar kleinschalige Thuiscrèche op de opvang van maximaal 5 kinderen van 0 tot 4 jaar.

Van alle gemakken voorzien

In Thuiscrèche Op Pad zijn twee slaapkamers aanwezig waar de kinderen die dat nodig hebben heerlijk kunnen slapen. Ook is er een toilet, een keukenblokje en is er een leuke omheinde voortuin met plantjes en een zandbak. Het is ook altijd mogelijk om naar de Molentuin te gaan, een kleine besloten speeltuin in de buurt. Dat is echt een plek voor kinderen om van alles te ontdekken en waar ze bijvoorbeeld heerlijk aan de gang kunnen met water en zand.

Een kijkje bij Op pad

Hartje

Vanuit het hart

Mireille is een warm persoon die vanuit haar hart leeft. Ze is creatief, flexibel en mensen kunnen op haar bouwen. Ze houdt van kinderen, van hun onbevangen en open blik op de kleine wondere wereld om hen heen. In een sfeer van veiligheid, gezelligheid en stabiliteit helpt ze hen in hun ontwikkeling door samen te knutselen, een boekje te lezen, te ravotten en de natuur in te gaan. Naast haar eigen kinderen, die inmiddels al volwassen zijn, is ze met veel liefde en plezier oppasmoeder geweest voor 2 kinderen. Nu ze verhuisd is naar het grote pand aan de Molenbelt laat ze haar wens uitkomen door haar eigen Thuiscrèche te beginnen.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Belang van de natuur

Mireille houdt van sporten, dansen, reizen en gaat ook graag de natuur in. Dat is ook de reden dat haar Thuiscrèche Op Pad heet. Gezellig met de kinderen naar buiten, naar de Molentuin of het Deventer plantsoen waar het ieder seizoen weer anders is. In een kweekkasje in de eigen tuin kweekt Mireille samen met de kindjes wat groenten en kruiden. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen van alles over de natuur leren. Zelfs al ligt de Thuiscrèche in een wat verstedelijkt gebied, ze probeert het groen zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen. Zo is het eten dat de kinderen krijgen ook voor het grootste gedeelte biologisch.

Werken met thema’s

In Thuiscrèche Op Pad wordt gewerkt met thema’s. Samen met de kinderen verzamelt ze bloemen, blaadjes en eikeltjes om er knutselwerkjes van te maken voor de seizoenstafel. En ook al is er in Mireilles Thuiscrèche veel speelgoed aanwezig, zo gauw als het even kan gaat ze met de kinderen naar buiten de tuin in. Of ze pakt de grote bolderkar, zodat ze gemakkelijk naar andere plekken in de buurt kunnen gaan.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Op Pad voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die jaarlijks wordt gecontroleerd. Mireille Tielkes is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Op Pad of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

VVE certificering

Mireille is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u Op Pad

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap