Thuiscrèche Okidoki van gastouder Fleur in Doetinchem | thuiscreche.nl

Thuiscrèche Okidoki van Fleur Heusinkveld

VVE certificering

Fleur is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscreche-Lente

Hier mag ieder kind zichzelf zijn

Thuiscrèche Okidoki is gelegen aan de Kruisbergsezijweg 16 in Doetinchem. De Thuiscrèche bevindt zich in een prachtige buurt in Doetinchem, nabij de Kruisbergse bossen.

In een aparte opvangruimte aan huis vangt Fleur Heusinkveld dagelijks kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Er is volop ruimte in en om het huis waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en er zijn volop speelmogelijkheden in de natuur.

Indeling van Thuiscrèche Okidoki

De woning van Fleur en haar man beschikt over een aparte ruimte waar de opvang plaatsvindt. Daarnaast zijn er ook meerdere slaapkamers waar elk kindje rustig kan slapen. Bij Thuiscrèche Okidoki kunnen de kinderen heerlijk spelen; er is meer dan voldoende speelgoed. Maar ook een klein kinderkeukentje, een leeshoekje met kussentjes en een tafeltje met stoelen.

Fleur-Heusinkveld
Paardje

Spelenderwijs leren

Op het gebied van opvoeding vindt Fleur het belangrijk om elk kind zichzelf te laten zijn. Op die manier kan elk kind zich ontwikkelen: van een ei, rups of pop tot aan een sprankelende vlinder. Fleur behandelt de kinderen vooral positief en geeft complimenten als ze iets goeds hebben gedaan. Het is in Thuiscrèche Okidoki echt geen school, maar de kinderen steken wel spelenderwijs allerlei dingen op. Daarnaast wordt er gewerkt op basis van verschillende thema’s. Dat kunnen bijvoorbeeld de jaargetijden zijn, maar ook zaken als Moederdag, vakanties en carnaval.

Lekker spelen in de tuin

Ook aan buitenruimte is geen gebrek. Fleur heeft een zogeheten twee-etage-tuin. De tuin is voorzien van allerlei speelmogelijkheden. Daarbij is vooral aan de veiligheid van de kinderen gedacht. Er ligt kunstgras op de grond. Ook staat er een speciaal hek om het speelgedeelte heen. Daarnaast kunnen de kinderen terecht in het speelhuisje of bijvoorbeeld lekker scheppen en graven in de zandbak.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Een initiatiefrijk persoon

Fleur is creatief en enthousiast. Bovendien neemt ze graag veel initiatief. Ze deed de opleiding maatschappelijke zorg op niveau 4. Ze werkte jarenlang als activiteitenbegeleidster in de psychiatrie. Tevens liep Fleur ooit stage op een peuterspeelzaal. Bovendien was ze overblijfmoeder en is ze zelf moeder. Speciaal voor de werkzaamheden in haar Thuiscrèche volgde ze ook de MBO-opleiding Helpende Zorg en Welzijn op niveau 2.

Veel humor en een echt thuisgevoel

Fleur is een zeer geduldig persoon die in haar werk met kinderen veel humor toepast. De kinderen voelen zich thuis bij Fleur. Dat komt omdat ze altijd goed naar het individuele kind kijkt. Ze observeert en laat hen zelf beslissen of ze naar haar toekomen of nog even de kat uit de boom kijken. Zo groeit de band vanzelf. Kinderen hebben een echt vertrouwd gevoel bij Fleur.

VVE certificering

Fleur is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Okidoki voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Fleur Heusinkveld is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Okidoki of wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan contact op.

Waar vindt u Okidoki

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap