Thuiscrèche 't Kwetternest van gastouder Yvette in Neede | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche ‘t Kwetternest

VVE certificering

Yvette is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche ‘t Kwetternest is te vinden aan de Burgemeester Mensstraat 5 te Neede in de woning van Yvette Stortelder.

“Een kindvriendelijke omgeving”

Het huis is centraal gelegen in een rustige en kindvriendelijke woonwijk en ligt erg gunstig: dichtbij de winkels van het dorp en diverse faciliteiten zoals het zwembad, een eendjespark en meerdere speeltuinen. Yvette woont hier met haar vriend en twee kinderen. De opvang vindt gezellig in de keuken en de verbouwde berging plaats, de kinderen voelen zich hier altijd heel snel thuis. Thuiscrèche ’t Kwetternest beschikt verder over een aparte slaapkamer en 2 buitenbedjes.

Een kijkje bij ’t Kwetternest

‘’Samen buiten spelen in de prachtige tuin’’

Als het weer het ook maar een beetje toelaat gaan de kinderen heerlijk spelen in de tuin. Er is een grote speelbult met doorkruiptunnel en glijbaan die uitkomt in een grote zandbak. Er zijn fietsjes, trekkers en loopauto’s aanwezig. Er is veel bewegingsruimte waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Ook gaat Yvette graag met de kinderen naar de twee leuke speeltuintjes die vlakbij de woning liggen. Samen met de kinderen in beweging blijven is belangrijk vindt Yvette. ”Op woensdagochtend neem ik de kinderen graag mee naar de kindergym in de sporthal in Neede. Dit is speciaal voor jonge kinderen vanaf het moment dat ze kunnen kruipen of lopen.”

Zelf is Yvette een enthousiast persoon en daarbij ook erg open naar zowel de kinderen als de ouders. Daarnaast houdt ze van een beetje gek doen op zijn tijd en dat is iets wat de kinderen ook erg leuk vinden. Gezellig samen dansen op discomuziek, creatieve dingen doen met leuke knutselwerkjes of samen koekjes bakken.

Iedereen mag hier zichzelf zijn

Yvette vindt het belangrijk dat de kinderen in haar Thuiscrèche zichzelf mogen en kunnen zijn. Gewoon lekker doen wat je zelf het liefste zou willen, uiteraard wel binnen bepaalde grenzen. Mocht ze bijvoorbeeld eens een dagje vol creatieve dingen hebben ingepland, maar geven de kinderen aan dat ze juist iets anders willen doen? Dan is dat geen enkel probleem. “Als je ouder wordt, moet je al genoeg. Daarom is het prettig dat ze hier gewoon zichzelf kunnen zijn en we samen vooral veel plezier kunnen maken.”, aldus Yvette.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche ‘t Kwetternest voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Yvette Stortelder is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche ‘t Kwetternest of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Paardje

Spelenderwijs ontwikkelen

 De kinderen worden gestimuleerd om spelenderwijs te leren en hun talenten te ontwikkelen. In de opvang is muziek bijvoorbeeld een wezenlijk onderdeel van de dag; er wordt gezongen en gedanst. Yvette speelt zelf ook een beetje gitaar, deze wordt dan ook regelmatig gebruikt om samen muziek te maken.

Naast muziek is, zoals al eerder benoemd, het buitenleven erg belangrijk bij ’t Kwetternest. Er zijn een aantal dieren aanwezig, waaronder een poes, vissen en kippen. De kinderen leren spelenderwijs ontzettend veel van de aanwezigheid van deze dieren. ”De kinderen kijken naar de dieren en ervaren ze. Zo voeren we de dieren samen en verzamelen we de eitjes van de kippen.”

VVE certificering

Yvette is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Verder volgde Yvette de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk niveau 4. Ze was 17 jaar lang werkzaam in de gehandicaptenzorg en 3 jaar in de kinderopvang. Nu richt ze zich met haar Thuiscrèche voornamelijk op de opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar. Ze houdt haar kennis ook goed up-to-date met verschillende interessante cursussen.

Waar vindt u ‘t Kwetternest

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap