Thuiscrèche Knus@Hoes van gastouder Marjo in Oldenzaal

Welkom bij Thuiscrèche Knus@hoes

VVE certificering

Marjo is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche Knus@hoes van Marjo Huiskes.

Een kind mag hier gewoon kind zijn.

Thuiscrèche Knus@Hoes is gelegen aan de Calabrialaan 15, in een kindvriendelijke (nieuwbouw)wijk te Oldenzaal. Er wonen veel jonge gezinnen en er zijn meer dan voldoende scholen in de buurt te vinden. Voor ouders is het logistiek een zeer ideale plek want Thuiscrèche Knus@Hoes van eigenaresse Marjo Huiskes is ook dichtbij de snelweg gelegen. Vanuit het raam van de royale woonkamer biedt de Thuiscrèche zicht op een klein speeltuintje aan de overkant. Behalve de woonkamer wordt ook de grote woonkeuken gebruikt voor de opvang van de kinderen, dus er is meer dan voldoende ruimte. In Thuiscrèche Knus@Hoes kunnen drie dagen per week kinderen worden opvangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Marjo is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Ze vindt het belangrijk dat haar gezinsleven en de Thuiscrèche één geheel vormen, zodat er voor de kinderen een echte huiselijke sfeer gecreëerd kan worden.

Veel ervaring met kinderen

Naast het feit dat Marjo zelf al drie kinderen heeft grootgebracht, beschikt ze over nog veel meer ervaring in het werken met kinderen. Zo werkt ze nagenoeg haar hele leven al met gehandicapte kinderen. Eerst 11 jaar als onderwijsassistent op een Mytylschool en daarna 16 jaar in de logeer- en weekendopvang bij de van den Bent stichting. De afgelopen 7 jaren werkte ze bij de Meander op de Losserhof (een school voor kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag). Deze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat Marjo heel goed weet wat elk individueel kind nodig heeft. Ze let er dan ook altijd goed op want een kind zelf aangeeft, want zoals ze zelf zegt: “vaak kun je al aan een gezichtsuitdrukking zien dat er iets speelt bij een kind.”

Een kijkje bij Knus@hoes

Veel te doen en te beleven

Behalve de speeltuin die vlakbij de woning gelegen is, zijn er op loopafstand ook nog een kinderboerderij en een vijver met eendjes te vinden. Marjo gaat daar graag met de kinderen naartoe. Als persoon is Marjo zelf vrij rustig en zo komt ze ook op de kinderen over. Tegelijkertijd is ze ook heel erg enthousiast en onderneemt ze graag van alles. Behalve dat ze er graag met de kinderen op uit gaat, vindt ze het ook leuk om met hen spelletjes te doen of gezellig aan tafel te tekenen of te knutselen. De woning heeft ook een grote afgesloten tuin, waar de kinderen als het lekker weer is naar hartenlust kunnen spelen.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Knus@Hoes voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Marjo Huiskes is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang. Bovendien is zij in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Knus@Hoes of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Flexibel dagprogramma

Marjo vindt het belangrijk om in Thuiscrèche Knus@Hoes de kinderen door middel van een dagprogramma rust en regelmaat te bieden. Dat programma is uiteraard wel afhankelijk van de samenstelling van de groep. Het maakt namelijk nogal uit of er baby’s of juist al wat oudere kinderen aanwezig zijn. Wel is ze van mening dat er in haar Thuiscrèche niets móet. Het is niet een soort school waar de kinderen verblijven, maar juist een huiselijke omgeving waar de kinderen gewoon kind mogen zijn. Natuurlijk zorgt Marjo er wel voor dat de mogelijkheden om iets te doen er voor de kinderen zijn, maar als ze even iets anders willen doen is dat helemaal prima.

VVE certificering

Marjo is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u Knus@Hoes

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap