Thuiscrèche Kleurenboog van gastouder Christine in Monster | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche Kleurenboog

VVE certificering

Christine is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche Kleurenboog van Christine Molenaar is gelegen aan de Dr. van den Brinkstraat in Monster. In een prachtige jaren 30 woning aan de kust vind je de ruime woning waar Christine met haar gezin woont.

Ik geniet ervan de kinderen te zien spelen en groeien

Christine is getrouwd. Ze woont samen met haar man, hun dochter Saar en een hond en een kat. Thuiscrèche Kleurenboog heeft in de tuin een aparte speelschuur met een ballenbak erin. Bij slecht weer, of als er nog kindjes liggen te slapen, kan er daar ook gespeeld worden. Op loopafstand bevindt zich een speeltuintje en een kinderboerderij, daar wandelt Christine ook graag naartoe met de kinderen. Christine richt zich met haar Thuiscrèche op de opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Een kijkje bij de Kleurenboog

Frisse lucht, lekker bewegen en ontdekken in de natuur

Bij Thuiscrèche Kleurenboog vind je veel natuurlijke en duurzame materialen. Hiermee kunnen de kinderen ‘sensorisch’ spelen, leren en zich ontwikkelen. ”Het is belangrijk om kinderen op hun eigen niveau te blijven uitdagen, door uitdagend speelmateriaal of door samen te lezen, puzzelen of te knutselen.”

Als het weer het toelaat, gaat Christine graag met de kinderen naar buiten, dan wandelen ze naar het speeltuintje of naar de kinderboerderij. Of de kinderen spelen ze in de achtertuin, daar hebben we ook nog een speelschuur waar de kindjes zich goed kunnen vermaken. Christine vindt frisse lucht, lekker bewegen en ontdekken in de natuur heel belangrijk.

Hartje

Oog voor voor het kind

Bij Thuiscrèche Kleurenboog staat het kind centraal; ”Elk kind is anders en dat maakt het werken met kinderen juist zo mooi”. Kinderen ontwikkelen zich het beste in een omgeving waar ze zich veilig voelen en waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn.

Christine is momenteel bezig met de opleiding tot kindercoach. Zij vindt het heel belangrijk dat ze zichzelf blijft ontwikkelen. Het werk met jonge kinderen leidde er zeker toe dat zij meer wilde weten over hun groei en ontwikkeling. De zorgkant kende zij natuurlijk al vanuit haar beroep als verpleegkundige. Maar ze wil kinderen ook op andere fronten kunnen begeleiden. De kennis die zij opdoet tijdens haar opleiding tot kindercoach kan ze zeker toepassen tijdens haar werk voor Thuiscrèche ‘Kleurenboog’.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Opleiding en ervaring

Christine heeft dertig jaar in de zorg gewerkt. Als verpleegkundige heeft zij in het ziekenhuis gewerkt op de uitslaapkamer, op de ‘24 uurs bewaking’ en tot slot op de IC. Om wat meer qualitytime te hebben met haar gezin gooide ze het roer om. Ze wilde eigenlijk altijd iets voor kinderen betekenen. Daarom is Christine in 2020 gestart als gastouder. Maar ze wilde het nog iets professioneler aanpakken, dus zo kwam ze bij Thuiscrèche.nl terecht.

Leerbedrijf

Thuiscrèche ‘Kleurenboog’ is een leerbedrijf. Studenten van de opleiding ‘zorg en welzijn’ op niveau 1 en 2 kunnen hier dus stage lopen. In haar vorige baan heeft Christine ook altijd leerlingen begeleid. Zij vindt dat heel waardevol om te doen. Maar in dit geval vindt zij het ook heel belangrijk dat de kindjes niet alleen met haar te maken hebben, maar ook met een andere leidster. Daar leren ze allemaal van. En het blijft natuurlijk ook prachtig om de stagiairs te zien veranderen en groeien.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Kleurenboog voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Christine is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Kleurenboog of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

VVE certificering

Christine is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u Kleurenboog

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap