Thuiscrèche Kleinehandjes van gastouder Melanie in Aalten

Welkom bij Thuiscrèche Kleinehandjes

VVE certificering

Melanie is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche Kleinehandjes van Melanie Lammers is te vinden in een kindvriendelijke buurt in een twee-onder-één-kapwoning aan de Hare 46 te Aalten. De woning is rustig gelegen aan de bosrand. De opvang vindt plaats in de ruime en gezellige woonkamer van Melanie waar zij kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar opvangt. In Thuiscrèche Kleinehandjes zijn dan ook alle voorzieningen en het aanwezige speelgoed op die leeftijdscategorie afgestemd.

Veel speelmogelijkheden

In de wijk zijn meerdere speeltuintjes en een voetbalveldje; ideaal dus om met de kinderen af en toe eens naartoe te wandelen. De tuin van Thuiscrèche Kleinehandjes is voorzien van gras en achterin staat een gezellig huisje met een kacheltje en een eettafel waar de kinderen aan kunnen zitten. Aan het huisje zijn verschillende soorten schommels bevestigd. Ook is er een picknicktafel in de tuin waar zand of water in kan, iets wat voor de kinderen natuurlijk erg leuk is om mee te spelen.

Thuiscrèche Kleinehandjes

Thuiscreche-Lente

Vooral veel buiten zijn in de natuur

Voor Melanie is de tuin een fijne plek en ze is dan het liefst ook zo veel mogelijk met de kinderen in de buitenlucht te vinden. In de tuin krijgen de kinderen bijvoorbeeld elk een eigen kleine moestuin zodat de kinderen op een speelse manier leren omgaan met allerlei zaken die de natuur te bieden heeft. Zo zien ze hun moestuintjes langzaam maar zeker groeien. Overigens leent de picknicktafel zich ook prima om te gebruiken om de moestuintjes in te zetten, dus ook daar wordt regelmatig gebruik van gemaakt. Wat Melanie zelf erg belangrijk vindt is vooral ook het genieten van de kleine dingen. Denk daarbij aan het luisteren naar de regendruppels die op de dakpannen van het huisje in de tuin vallen of het gezellig met elkaar eten van een boterham tussen de middag.

Een kijkje bij Kleinehandjes

Hartje

Passie voor werken met kinderen

Melanie volgde de opleiding tot onderwijsassistente. Echter werkte ze zo’n 10 jaar in een heel andere branche namelijk als decorateur bij Kaemingk in Aalten. Toen ze haar eigen kinderen regelmatig naar de opvang bracht, merkte ze dat veel kinderen erg naar haar toetrokken. Daardoor kwam haar liefde voor het werken met kinderen weer bovendrijven. De kinderen gaven haar zo veel energie en ze werd er zo gelukkig van dat ze besloot om er iets mee te gaan doen. Het resultaat? Thuiscrèche Kleinehandjes.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Spontaniteit en gezelligheid

Melanie is spontaan, sociaal en creatief. Ze is altijd heel goed in staat om ervoor te zorgen dat de kinderen haar vertrouwen. Melanie houdt daarnaast erg van gezelligheid. Het kan zomaar zijn dat ze opeens slingers buiten ophangt of een leuke tipi-tent in de tuin zet waar naar hartenlust mee en in gespeeld kan worden. Haar creativiteit komt ook tot uiting in één van haar hobby’s: haken. Ze maakt met het haken bijvoorbeeld kraampakketjes.

Rust en regelmaat

De basis bij het opvangen van de kinderen is voor Melanie het zorgen voor een goed dagritme. Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn. Dit vinden de meeste kinderen erg fijn. Op vaste tijden een fruithapje, tussen de middag brood eten en leuke activiteiten doen in de tuin of daarbuiten. Ook worden de kinderen die nog naar bed gaan op vaste tijden naar bed gebracht. Melanie vindt het belangrijk dat ze hier de rust krijgen en goed leren om met elkaar samen te werken en samen te spelen. Zo krijgen ze op een speelse manier sociale vaardigheden aangeleerd.

VVE certificering

Melanie is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Kleinehandjes voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Melanie Lammers is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang. Tevens is ze in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Kleinehandjes of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Waar vindt u Kleinehandjes

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap