Thuiscrèche Kidz & Co van gastouder Helma in Denekamp | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche Kidz & Co

VVE certificering

Helma is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche Kidz & Co is gelegen in de ruime, vrijstaande woning van Helma Toenink aan de Kievit 130 te Denekamp. Het is een rustige, kindvriendelijke wijk met veel speelvoorzieningen. Helma, zelf moeder van drie kinderen en twee pleegkinderen, kan hier vijf dagen per week maximaal vijf kinderen per dag opvangen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar.

Het belangrijkste is dat een kind het zelf ook leuk vindt.

In de speciaal ingerichte ruimte waar voorheen de garage zat, kunnen de kinderen naar hartenlust spelen, ontdekken en bovenal zichzelf zijn. Het is een gezellige plek met voldoende speelmateriaal voor kinderen van elke leeftijd. Daarnaast is er voor elk kind een eigen bedje beschikbaar zodat ze in een eigen slaapkamer kunnen slapen. De Thuiscrèche is volledig gescheiden vanaf het eigen woongedeelte, maar het is niet zo dat hierdoor het gewone gezinsleven buiten beeld blijft. Als haar eigen kinderen uit school komen, wippen die altijd eerst even binnen in de Thuiscrèche en ze komen ook regelmatig met de opvangkinderen spelen. Er heerst dan ook altijd een ongedwongen sfeer die vergelijkbaar is met een gewone thuissituatie.

‘’Spelen in de ruime tuin, samen op pad en muziek maken’’

Bij Thuiscrèche Kidz & Co is een grote, kindvriendelijke tuin aanwezig met veel groen waar kinderen heerlijk kunnen rondfietsen, rennen en spelen. Hier is Helma dan ook iedere dag te vinden met de kinderen. Daarnaast gaat Helma graag op pad met de kinderen in de bakfiets waar alle kinderen in kunnen. Zo worden en veel uitstapjes gemaakt: naar de markt, gezellig boodschappen doen, Crocky’s speelparadijs of soms zelfs naar de dierentuin in Nordhorn.

Natuurlijk is er ook genoeg te doen in de Thuiscrèche zelf: er wordt volop geknutseld, maar ook vrij spel wordt gestimuleerd en worden kinderen voldoende uitgedaagd. ”Een kind mag hier op eigen tempo ontwikkelen en ik bied daar de handvatten voor”.

Naast het spelen en knuffelen is Helma erg muzikaal. Ze speelt zelf een aantal instrumenten en zingt of danst graag samen met de kinderen. Op deze manier maken kinderen kennis met allerlei muziekinstrumenten
zoals de gitaar en de piano en hebben ze vooral ontzettend veel plezier!

Een kijkje bij Kidz & Co

Het moet gewoon leuk zijn

Bij Thuiscrèche Kidz & Co hebben de kinderen het vooral heel leuk en moet in principe niets. Natuurlijk zijn er bepaalde grenzen en regels en die pikken de kinderen dan ook snel op. Er wordt vooral gekeken naar de behoefte van een kind. Als ze een keertje niet willen knutselen; prima. Dan doen ze gewoon eventjes niet mee. Elk kind is uniek en moet zijn of haar ‘ik’ ontwikkelen en Helma ondersteunt de kinderen hier vooral in.

Het spelen en knutselen staan vaak in het teken van bepaalde thema’s, voornamelijk de seizoenen of rondom sinterklaas en kerst. Daarnaast maakt Helma gebruik van een methode voor de vroeg- en voorschoolse educatie. Zo worden de kinderen toch al een klein beetje voorbereid op hoe het er in het basisonderwijs aan toe gaat.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Kidz & Co voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Helma Toenink is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang. Bovendien is zij in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Kidz & Co of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Heel veel geduld

Helma is een vrij rustig persoon en ze staat erom bekend dat ze heel veel geduld heeft. Op die manier vormt ze ook echt een rustpunt voor de kinderen. Daarnaast is ze ook erg gezellig en creatief en maakt ze zelf regelmatig muziek (net als haar eigen kinderen). De opvangkinderen vinden dat ontzettend leuk en als ze de kans krijgen zijn ze zelf ook achter de piano te vinden. Regelmatig geeft Helma de kinderen zelf ook kleine instrumenten zodat ze vrolijk mee kunnen doen.

VVE certificering

Helma is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u Kidz & Co

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap