Thuiscrèche Florisoen van gastouder Pascalle in Hengelo | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche Florisoen

VVE certificering

Pascalle is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche Florisoen is gelegen aan de Hogeveldsweg 9 te Hengelo. Crècheleidster Pascalle Mittendorff vangt hier maximaal zes kinderen op. De natuur staat centraal in Thuiscrèche Florisoen. Pascalle vindt het belangrijk dat de kinderen elke dag kunnen genieten van het buitenleven. Tevens leren ze zo spelenderwijs veel over flora en fauna.

Veel buiten zijn in de natuur.

Pascalle vindt het belangrijk dat de kinderen regelmatig naar buiten gaan. Thuiscrèche Florisoen beschikt over een mooie, ruime tuin. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen. Door veel naar buiten te gaan ontdekken de kinderen veel over de natuur. Er is een speeltuin aanwezig vlakbij Thuiscrèche Florisoen. Hier gaat Pascalle graag met de kinderen naartoe.

Veel ervaring

Pascalle beschikt over veel ervaring. Ze heeft gewerkt als leidinggevende in de kinderopvang en als leerkracht in het basisonderwijs. Naast de individuele ontwikkeling van elk kind vindt zij ook groepsrelaties erg belangrijk. Op vaste momenten wordt er gezamenlijk gegeten. Dit soort vaste tijden geven kinderen namelijk de nodige structuur en houvast. Daarnaast staat het samenzijn natuurlijk ook garant voor veel gezelligheid en saamhorigheid.

Creatief bezig zijn

De kinderen kunnen in Thuiscrèche Florisoen heel goed hun fantasie toepassen. Bijvoorbeeld in het buitenverblijf. Het is de ideale speelplek voor elk kind. Daarnaast kunnen de kinderen ook binnen hun creativiteit kwijt. Pascalle is zelf ook erg creatief. Ze maakt veel leuke knutselwerkjes met de kinderen. Deze knutselwerkjes passen vaak bij een bepaald thema. Bij Thuiscrèche Florisoen vindt elk kind een veilige, creatieve en boeiende leeromgeving.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Florisoen voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Pascalle Mittendorff is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang. Bovendien is zij in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Florisoen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Werken met thema’s

Thuiscrèche Florisoen werkt regelmatig met thema’s. Deze thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. Het vormt een soort kapstok waar veel leer- en ervaringsmomenten aan worden opgehangen. Belangrijke thema’s zijn de seizoenen. Daarnaast zijn ook vakanties, feestdagen en verjaardagen belangrijke onderwerpen. Door middel van knutselwerkjes en andere activiteiten leren de kinderen spelenderwijs over dit soort thema’s. Creatief bezig zijn met de kinderen vindt Pascalle dan ook belangrijk.

VVE certificering

Pascalle is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u Florisoen

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap