Vlinder - Thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche Vlinder

Thuiscrèche Vlinder van Robin Mol is gelegen aan het Helmkruid 33 in Oldenzaal. In een zeer sfeervolle ingerichte tussenwoning in de kindvriendelijke wijk ‘De Essen’ woont Robin samen met haar vriend.
Hier worden kinderen opgevangen van 0 tot 4 jaar.

Robin is een vrolijke jongedame die zeer positief in het leven staat. Ze heeft ontdekt dat haar voorkeur uitgaat naar het zelfstandig runnen van een kleinschalige professionele kinderopvang. Doordat ze nu haar eigen Thuiscrèche runt kan ze de kinderen veel beter leren kennen, er echt voor ze zijn en tevens goed persoonlijk contact onderhouden met de ouders.

Een fijne dag

Natuurlijk hanteert Robin regels en heeft zij een bepaalde visie op de omgang met kindjes en de manier waarop zij zelf een bijdrage kan leveren aan hun ontwikkeling. Maar zij spreekt altijd goed met de ouders door wat hun kindje fijn vindt en waar zij zich zelf prettig bij voelen. Het is voor Robin namelijk het allerbelangrijkst dat het kindje een fijne dag heeft.
Robin houdt een ‘standaard’ dagindeling aan waarin de kinderen op vaste tijdstippen eten, drinken en slapen. Maar tussendoor is er voldoende ruimte voor leuke activiteiten. Dat varieert van lekker vrij spelen in huis of de tuin, tot een bezoekje aan de kinderboerderij, een wandeling door het bos of fruit plukken bij een pluktuin. Robin gaat er heel graag op uit: in alle jaargetijden heerlijk met z’n allen naar buiten! Maar ze vindt het minstens zo belangrijk om rust te creëren. Dus rustig een boekje lezen, kleuren aan tafel of samen wat bewegingsoefeningen doen maken tevens onderdeel uit van de dag.

Kindvriendelijk

Thuiscrèche Vlinder bevindt zich in een tussenwoning gelegen op De Essen. Dit is een heel kindvriendelijke en rustige buurt. Het huis beschikt over een heerlijke tuin waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Er is een speeltuintje dichtbij het huis, op loopafstand bevindt zich een kinderboerderij, maar is ook een parkje in de buurt waar Robin met de kindjes naartoe kan gaan om te spelen.
Robin runt de Thuiscrèche in haar woonkamer en keuken. Zij heeft meerdere TrippTrapp stoelen van Stokke – ook met een verkleiner voor de baby’s – die zij bij de eettafel kan zetten. In de woonkamer heeft zij een gezellig speelhoekje en een knus leeshoekje gecreëerd. Boven is een zeer smaakvol ingerichte slaapkamer met twee ledikantjes. Mocht een kindje behoefte hebben om alleen te slapen, dan is daar ook de ruimte voor. Robins huis is heel licht ingericht. Zij werkt veel met natuurlijke materialen, want zij vindt het namelijk belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen niet

Opleiding en ervaring

Robin heeft jarenlang op een heel hoog niveau gedanst. Om dit te kunnen combineren met een mbo-opleiding, is zij naar het Johan Cruyff College in Enschede gegaan. Daar heeft ze de sportopleiding gevolgd en zich gespecialiseerd in coaching. Haar afstudeerproject was gericht op kinderen en dansen. Tijdens haar studie heeft ze dansles gegeven aan zowel peuters als oudere kinderen en daarnaast heeft ze als oppas gewerkt via ‘TwenteNannies’.
Na het behalen van haar mbo-diploma is Robin naar Amsterdam gegaan voor de studie Pedagogiek. Van jongs af aan wilde ze namelijk al met kinderen werken. Daarna is ze in Oldenzaal aan de slag gegaan bij een kinderdagverblijf en heeft ze voornamelijk bij de BSO gewerkt. Ze is gestopt met topsport, maar dansen is nog steeds haar passie. Ze danst dan ook graag met de kinderen in haar Thuiscrèche, omdat ze het fantastisch vindt om samen actief bezig te zijn. Bij Robin kunnen de kinderen zich heerlijk vrij voelen en krijgen ze alle ruimte om hun gevoel in het dansen en bewegen te leggen.

Gezonde voeding

Naast lekker naar buiten gaan en voldoende beweging, vindt Robin gezonde voeding heel belangrijk. De kindjes krijgen brood en vers fruit te eten, maar zij maakt ook graag verse groentehapjes. Bovendien biedt zij de kinderen naast water ook thee aan. Zij heeft speciale kruidenthee die geschikt is voor kinderen en die ze afgekoeld heel goed kunnen drinken. Dit bespreekt zij natuurlijk van te voren met de ouders.
Robin geeft eerlijk aan dat ze het leuk vindt om de kindjes af en toe te verwennen. Haar vriend heeft onlangs de ijssalon in Oldenzaal overgenomen, dit wordt ‘Van der Poel’, dus daar gaat ze in voorjaar en de zomer ook vast wel eens met de kindjes langs om een ijsje te halen.

Thuiscreche-Lente

Slapen in de buitenlucht

Omdat Robin het heel belangrijk vindt om veel buiten te zijn in de frisse lucht, heeft zij een buitenbedje voor de kinderen aangeschaft. De keuze is natuurlijk altijd aan de ouders of ze hier gebruik van willen maken. Maar uit ervaring – en dat wordt ook bevestigd door onderzoeken – weet Robin dat het heel gezond is voor kinderen om heerlijk te slapen in de frisse buitenlucht.

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Vlinder voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Robin Mol is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Vlinder of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Waar vindt u Bezige Bijtjes

Neem contact op

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap