De Kleine Eik - Thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche De Kleine Eik

VVE certificering

Matthy is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche ‘De Kleine Eik’ is gevestigd bij de woning van Matthy Luiten aan de Telefoonweg 26 in Ede. Matthy woont met haar man en twee tienerdochters in een vrijstaande geschakelde woning van bijna honderd jaar oud.

Het huis ligt in een wat oudere woonwijk, het voordeel hiervan is dat Matthy aan de ene kant zo het centrum kan inlopen, maar dat ze ook binnen een paar minuten in het bos staat.

Ik wil er graag voor de kinderen zijn.
Ze helpen om goed te aarden, stevig te staan en te groeien van kleine eik tot grote eik.

Matthy runt haar Thuiscrèche aan huis, in de garage die volledig is omgebouwd. Het heeft een groepsruimte, slaapkamertje, keuken en toilet. Het is echt een apart gebouw in de tuin, met een eigen ingang voor de kindjes en hun ouders. In Thuiscrèche De Kleine Eik vangt Matthy kinderen op van 0 tot 4 jaar.

Kleinschalig

Voor Matthy is dit een heel dankbaar beroep. Zij haalt er energie uit dat ze er voor de kinderen en hun ouders kan zijn. Het was voor haar een bewuste keuze om als crècheleidster haar eigen Thuiscrèche te gaan runnen. Zij heeft hiervoor namelijk jarenlang in de kinderopvang gewerkt. Maar mede door haar rol als kindercoach ontdekte Matthy dat zij een voorstander is van kleinschaligheid. In haar eigen Thuiscrèche zorgt ze voor een eigen klein clubje kinderen, waarmee ze veel meer één op één contact heeft. Daardoor kan ze ook beduidend beter gehoor geven aan wat het kindje en de ouders nodig hebben.

Buiten ontdekken en ontwikkelen

Matthy is zorgzaam, betrokken, betrouwbaar en houdt van regelmaat. Zij kan echt kijken vanuit het kind, ze ziet en voelt wat ze nodig hebben. Daarnaast gaat ze er graag met de kinderen op uit; leren door te doen. Dus heerlijk naar buiten en daar ontdekken. Om de fijne motoriek te stimuleren gaat ze bijvoorbeeld graag met de kinderen de natuur in om daar samen eikeltjes te rapen. Dan ben je spelenderwijs bezig met hun ontwikkeling. Maar Matthy past zich wel aan de kinderen aan, bekijkt wat zij op dat moment nodig hebben. Ze vindt het namelijk ook heel belangrijk dat je kinderen laat ontwikkelen in hun eigen tijdspad.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Aarden en groeien

De naam van Thuiscrèche De Kleine Eik is een metafoor. Een eik is stoer en sterk, deze heeft veel te bieden. Maar een eik begint natuurlijk ook als klein en breekbaar boompje. Het heeft water en zon nodig, maar ook liefde en verzorging. Net als kinderen. Want als je ze geeft wat ze nodig hebben, dan groeien ze. En soms hebben ze ook dat beetje extra nodig. Dat krijgen ze zeker bij Matthy. Zij wil er graag voor ze zijn. De kinderen helpen om goed te aarden, stevig te staan en te groeien van kleine eik tot grote eik.

Opleiding en ervaring

Matthy heeft de mbo-opleiding SPW afgerond om vervolgens te gaan werken in de kinderopvang. Later heeft zij nog de hbo-opleiding pedagogisch manager kinderopvang gevolgd. Zij is naast leidster tevens werkzaam geweest als manager, beleidsmedewerker en coach. Door haar jarenlange ervaring is Matthy dus bekend met veel methodes waarmee je met jonge kinderen kunt werken, bijvoorbeeld ‘Uk en Puk’. Die past ze zeker toe, maar wel op haar eigen manier. Ook de training voor ‘babyspecialist’ heeft Matthy al afgerond. In 2023 wil ze graag een opleiding tot slaapcoach volgen. Want zij gelooft oprecht dat ze daar veel kindjes en ouders mee zou kunnen helpen.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche De Kleine Eik voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Matthy Luiten is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche De Klein Eik of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

VVE certificering

Matthy is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u De Kleine Eik

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap