Thuiscrèche De Boendertjes van gastouder Annette Kemp in Hengelo

Welkom bij Thuiscrèche De Boendertjes

VVE certificering

Annette is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk.
VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


Thuiscrèche De Boendertjes ligt aan de Oldenzaalsestraat 549 aan de rand van Hengelo en wordt gerund door Annette Kemp.

Ik kijk heel erg naar waar een kind
behoefte aan heeft.

Thuiscrèche De Boendertjes biedt plaats aan maximaal vijf kinderen en de locatie is een waar paradijs. Binnen in het grote huis is heel veel leefruimte in de woonkamer en de open keuken. Daardoor is er voldoende ruimte om te spelen. Tevens kunnen de kinderen ook buiten alle kanten op.

De gezelligheid van thuis

De hele opvang bij Thuiscrèche De Boendertjes vindt in principe beneden plaats want daar bevinden zich namelijk ook de slaapkamertjes voor de kinderen. Annette heeft nog een thuiswonende dochter. Zij vindt het ook heel leuk en gezellig om mee te helpen en te spelen met de kinderen als zij uit school komt. Zelf beschikt Annette over heel veel ervaring want zij past al 21 jaar op kinderen. En sinds 2010 doet ze dat dus in haar eigen Thuiscrèche.

Vrij spelen is heel belangrijk

Zoals Annette zelf zegt: “In de zomer léven we buiten en in de winter gáán we naar buiten.” Maar dat neemt niet weg dat er ook binnenshuis veel geknutseld wordt. Bovendien vindt Annette vrij spelen heel erg belangrijk. Elk kind ontwikkelt zich nu eenmaal op een eigen tempo en vindt op een ander moment dingen leuk.  Daarom is hier dan ook niks een verplichting en wordt er heel erg gekeken naar waar een kind behoefte aan heeft. Ze laat dan ook heel veel dingen uit de kinderen zelf komen, uiteraard wel binnen de grenzen van wat toelaatbaar is. Annette is qua persoon dan ook heel erg flexibel en meelevend en probeert voor de kinderen die zij opvangt echt een rustpunt te zijn.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche De Boendertjes voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Annette Kemp is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang. Bovendien is zij in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plek is bij Thuiscrèche De Boendertjes of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Thuiscreche-Lente

Omgaan met dieren en de natuur

Naast de al eerder genoemde dieren is er ook een hond aanwezig. Annette vindt het belangrijk dat de kinderen leren omgaan met dieren. Sowieso vindt ze natuur iets dat de kinderen mee moeten krijgen en ze heeft dan ook heel veel fruitbomen en –struiken. In het voorjaar plukken ze met zijn allen bijvoorbeeld aardbeitjes. Daardoor laat Annette de kinderen de natuur helemaal ervaren.

VVE certificering

Annette is VVE gecertificeerd middels de erkende VVE cursus Uk & Puk. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) draagt bij aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Al spelend ontdekken kinderen in de opvang meer over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar hoe kun je tijdens de opvang de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren? Hoe kun je hiervoor de inrichting van de ruimte gebruiken? Hoe besteed je aandacht aan taal en het werken met thema’s? Crècheleidsters leren tijdens deze VVE cursus van Uk & Puk om de ontwikkeling van peuters tot 4 jaar spelenderwijs en themagericht te stimuleren. De verschillende modules van de Uk en Puk cursus spreken onder andere de sociaal emotionele-, motorische-, zintuigelijke- en taalontwikkeling aan. Uk & Puk zet thema’s in die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Met behulp van deze thema’s en de uitdagende (spel)activiteiten kunnen de Crècheleidsters een prettige en interessante speel- en leeromgeving bieden.

Waar vindt u de Boendertjes

Neem contact op

© Copyright 2021 - Thuiscreche.nl | Sitemap