De Bezige Bijtjes - Thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche DeBezige Bijtjes

Thuiscrèche De Bezige Bijtjes bevindt zich in de knusse jaren dertig woning van Daniëlle Boon aan de Poolmansweg 254 in Enschede. Hier worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

“Ik ben een bezige bij en heb altijd het beste
met een ander voor”

Daniëlle woont samen met haar zoon Luca, dochters Nora en Yuna en hun hond Frenkie. Haar oudste twee kinderen gaan al naar school, maar haar jongste dochter is thuis en maakt dus ook onderdeel uit van het groepje kinderen dat in Thuiscrèche De Bezig Bijtjes wordt opgevangen.

Voordat Daniëlle haar eigen Thuiscrèche opende, heeft zij al tien jaar gewerkt als gastouder. Ze is een hele zorgzame dame die het beste met iedereen voor heeft. Ze is rustig en geduldig met kinderen, maar ze is ook spontaan en legt gemakkelijk contact.

Thuiscrèche De Bezige Bijtjes is centraal gelegen in Enschede, dichtbij de snelweg. Dus ook voor ouders die bijvoorbeeld niet in Enschede wonen, maar wel hier werken, is deze Thuiscrèche goed bereikbaar.

De drie R’s zijn belangrijk

Daniëlle werkt in haar Thuiscrèche met een vaste ritme. De drie r’s: rust, reinheid en regelmaat zijn volgens haar essentieel.
Door de jaren heen is namelijk gebleken dat dit voor alle kindjes, maar zeker ook voor haar als Crècheleidster, het beste werkt.

Een dag bij Thuiscrèche De Bezige Bijtjes ziet er dan ongeveer als volgt uit:
Voor 9 uur ’s ochtends worden alle kindjes gebracht. Dat is het moment dat ze heerlijk vrij mogen spelen. Om 10 uur is het tijd om fruit te eten en wat te drinken. Als het mooi weer is dan gaan ze lekker naar buiten en eten ze het fruit zelfs gezellig aan de picknicktafel. Nadat er rond het middaguur brood is gegeten, gaan de allerkleinsten naar bed. Voor de peuters die niet meer slapen creëert Daniëlle dan wel een rustmomentje. Ze gaan bijvoorbeeld even een boekje lezen op de bank. Zodra de kleintjes wakker worden, gaan ze met z’n allen weer wat drinken en eten. Om vervolgens het liefst weer samen naar buiten te gaan!

Opleiding en ervaring

Daniëlle heeft eerst de mbo-opleiding ‘Helpende zorg en welzijn’ gevolgd. Haar vervolgopleiding ‘Verzorgende’ op niveau 3 heeft ze niet afgerond. Na een paar jaar gewerkt te hebben in een winkel is ze in 2012 aan de slag gegaan als gastouder. Door de komst van haar eigen kinderen ontdekte ze namelijk dat ze het werken met kinderen heel erg miste. In die eerste periode ving ze dus een paar kindjes op terwijl haar eigen kinderen er ook bij waren. Een absolute win-win situatie! Ondertussen zijn haar oudste kinderen groot genoeg om zelf naar school te gaan, maar ze vinden het heerlijk om na schooltijd te spelen met de kleintjes. De afgelopen jaren heeft Daniëlle verschillende cursussen gevolgd en ook via Thuiscreche.nl zal ze trainingen blijven volgen om haar kennis volledig up-to-date te houden.

Behoeftes van het kind

Voor Daniëlle is het heel belangrijk dat een kind echt kind mag zijn en dat er naar hartenlust gespeeld kan worden. Rondom feestdagen wordt er ‘s ochtends vaak geknutseld, maar dat is niet verplicht. Zij kijkt altijd naar de behoeftes van het kind. Door haar ervaring als gastouder en moeder, maar ook door het volgen van cursussen heeft Daniëlle geleerd om op de juiste manier in te spelen op de behoeftes van kinderen. Ze wil ze graag blijven uitdagen, maar wel op een ongedwongen prettige manier.

Thuiscreche-Lente

Contact met ouders

Een belangrijk onderdeel van Daniëlle’s werk is het contact met de ouders. Voor ouders van baby’s houdt zij vanzelfsprekend in een boekje de belangrijkste gegevens bij (bijvoorbeeld hoeveel en op welk tijdstip het kindje heeft gedronken). Elke ouder krijgt ’s ochtends de gelegenheid om te vertellen hoe het met zijn/haar kindje gaat en of er bijzonderheden zijn. Wanneer het kindje weer wordt opgehaald, dan vertelt Daniëlle bij de overdracht natuurlijk hoe het die dag is verlopen. Daarnaast stuurt ze de ouders ook regelmatig foto’s, want ze weet als geen ander hoe leuk het is om te zien wat je kind allemaal meemaakt.

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche De Bezige Bijtjes voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Daniëlle is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche De Bezige Bijtjes of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Waar vindt u Bezige Bijtjes

Neem contact op

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap