Thuiscrèche Azalea van gastouder Acelya in Oosterhout | thuiscreche.nl

Welkom bij Thuiscrèche Azalea

Thuiscrèche Azalea is te vinden in een gezellige woning aan de Tilburgseweg 1B in Oosterhout. Hier worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

”In mijn eigen kleinschalige Thuiscrèche kan ik voor mijn gevoel alles eruit halen”

Trotse crècheleidster is Açelya Kanal.  De woning waar ze samen met haar man woont, is helemaal ingericht om te voldoen aan de wensen en behoeften van kinderen, maar het straalt ook veel gezelligheid en warmte uit. Er is een aparte kamer waar de kleintjes kunnen slapen, maar is er natuurlijk ook meer dan genoeg ruimte voor de kindjes om fijn te kunnen spelen en ontdekken. Ook buiten is er rekening gehouden met de verschillende leeftijden van de kinderen. In de heerlijke tuin kunnen ze naar hartenlust spelen en rennen. Bovendien kunnen de kinderen als het regent ook buiten spelen onder het overdekte terras dat zelfs verwarmd kan worden.

Een kijkje bij Azaela

Natuur, zowel binnen als buiten

Thuiscrèche Azalea is rustig ingericht met natuurtinten. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke speelmaterialen, waar de kinderen heerlijk mee kunnen spelen. Bij deze natuurlijke inrichting past de naam van de Thuiscrèche ook heel goed. Azalea is namelijk een hele mooie plant met prachtige bloemen. En het is ook nog eens de betekenis van de naam Açelya.

Elke dag is er ruimte voor de kindjes om vrij te spelen. Er worden ook leuke activiteiten aangeboden: samen iets bakken of een salade maken voor de lunch, samen lezen en knutselen. Kinderen mogen zelf  altijd aangeven of ze graag ergens aan mee willen doen en ze krijgen volop de ruimte en mogelijkheid om zelf met ideeën te komen en hun fantasie te gebruiken. Daarnaast streeft Açelya ernaar om sowieso één keer per dag met de kindjes naar buiten te gaan. Lekker bewegen en spelen in de frisse lucht!

Zelf ontwikkelen en ontplooien

Açelya is van mening dat kinderen soms al teveel moeten, waardoor ze zich niet vrij kunnen ontwikkelen. Een belangrijk uitgangspunt van Açelya is; dat ieder kindje uniek is en de gelegenheid moet krijgen om zich volledig te ontplooien. De nadruk ligt op de natuur en natuurlijke materialen. Hierdoor leren kinderen hoe de natuur in elkaar zit en tegelijkertijd wordt de zintuiglijke ontwikkeling gestimuleerd. Ook expressie en fantasie spelen een belangrijke rol. Op deze manier leren kinderen zich uiten en ontwikkelen zij zich tot een creatief mens. In de omgang met kinderen is ritme het sleutelwoord, want het leven zit namelijk vol ritme. Ritme en beweging versterken het geheugen. Dat geeft houvast, veiligheid en herkenning.

Bij Thuiscrèche Azalea mogen kinderen zelf spelenderwijs hun creativiteit ontdekken en ontplooien. Ze mogen meedenken en zelf met oplossingen komen.

Reken-moduleWilt u weten wat uw netto
kosten zijn bij deze thuiscrèche?
bereken het hier

Opleiding en ervaring

Açelya heeft de opleiding tot onderwijsassistent afgerond, daarna is ze gaan werken in de kinderopvang. Hier heeft ze jarenlang ervaring op kunnen doen. Ze vindt het werken met kinderen hartstikke leuk, en omdat zij een eigen visie heeft met betrekking tot de ontwikkeling van kinderen past een kleinschalige opvang perfect bij haar.

Daarnaast houdt ze ervan om zelf te ondernemen en op pad te gaan, ook samen met de kinderen. In de lente brengt ze dan ook graag samen met de kindjes een bezoekje aan de kinderboerderij om daar naar de pasgeboren diertjes te bekijken. In de zomer picknicken ze gezellig met z’n allen buiten. In de herfst verzamelen ze bladeren en mogen de kindjes daar een klein knutselwerkje van maken voor op de thematafel. En in de winter stampen ze in de plassen of kunnen ze hopelijk zelfs sneeuwpoppen maken.

Gezonde voeding

Bij Thuiscrèche Azalea wordt een vast dagritme gehanteerd. Açelya vindt het belangrijk om de dag altijd gezellig gezamenlijk te openen. De kindjes mogen dan zelf iets vertellen en ondertussen eten zij er lekker fruit bij. Vanuit het belang van ritme zijn er vanzelfsprekend vaste eet- en drinkmomenten op een dag: fruit in de ochtend, lunch, tussendoortje. Waarbij gezonde voeding heel belangrijk is. Tijdens de lunch kunnen de kindjes voor de eerste boterham kiezen uit hartig beleg zoals: zuivelspread, 100% pindakaas, een gekookt eitje of kipfilet. Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met kindjes die vegetarisch of veganistisch eten. ’s Middags krijgen ze als tussendoortje een bakje met rauwkorst, een crackertje/maiswafel of een zelfgemaakt soepje. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische producten.

Thuiscreche-Veiligheid

Veilig en vertrouwd

Thuiscrèche Azalea voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Açelya is geregistreerd bij gastouderbureau Parbédie Kinderopvang, is in het bezit van de van toepassing zijnde diploma’s en beschikt over kinder-EHBO. Hierdoor krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed via de Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Wilt u weten of er nog plaats is bij Thuiscrèche Azalea of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op.

Waar vindt u Azalea

Neem contact op

© Copyright 2022 - Thuiscreche.nl | Sitemap