5x de leukste zomeractiviteiten voor kinderen

 

Onze Crècheleidsters hebben hun expertise en ervaring ingezet om een top 5 samen te stellen met leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen. Hieronder lees je hoe je de kids een onvergetelijke vakantie bezorgd.

1. Camping nabootsen

Ga je dit jaar niet naar de camping? Breng de camping dan naar de achtertuin. Je kunt met een paar kleine inspanningen, heel simpel thuis het camping-gevoel creëren.

Zet binnen of buiten, een ruime tent op waar je eventueel samen met je kinderen kunt overnachten. Richt de tent gezellig in met lampjes en kussentjes. Ga vervolgens lekker buiten ontbijten, picknicken of barbecueën. Natuurlijk moet de afwas gedaan worden als het eten op is. Doe de afwas eens samen buiten, zoals je dat op de camping ook zou doen.

Overdag kun je een aantal leuke buitenactiviteiten doen die je verder in dit artikel kunt lezen.

2. Lekker de natuur in!

Ga er heerlijk op uit met de kinderen. Nederland kent vele mooie plekjes waar kinderen heerlijk kunnen uitwaaien (en stiekem jijzelf ook). Natuurlijk kun je deze plekken over heel Nederland vinden maar we hebben er een paar uitgelicht.

Het Needse bos
Hier kun je lekker het bos in om te wandelen of te fietsen. Volgens Crècheleidster Yvette is de route ‘Woudy’ een echte aanrader. Maar je kunt in de buurt ook de Leemputten bezoeken, het Brandweermuseum in Borculo een bezoekje brengen of ga lekker zwemmen bij het Hambroek in Borculo.

Wandelen in de buurt van Haaksbergen
Ook kun je heerlijk wandelen of fietsen in het Aamsveen, bij Haaksbergen. Daarnaast geeft Crècheleidster Angelique aan dat het in Buurse Haarmühle ook erg mooi is. Hier kun je bijvoorbeeld ook fietsen, je kunt genoeg mooie routes vinden.

Het Hulsbeek in Oldenzaal
Naar eigen zeggen is er volgens Crècheleidster Marjo, genoeg te doen voor een dag plezier.
Er is een fantastisch speelbos en een speeltuin met mooie houten speeltoestellen. Voor de allerkleinsten is er een gedeelte waar ook zij veilig met water kunnen spelen.

Het beleefbos Weusthag in Hengelo
‘’Ga met een volle picknickmand richting het beleefbos. Succes gegarandeerd!’’ Crècheleidster Mireille gaat regelmatig met de kinderen naar het beleefbos. Het is vrij toegankelijk en er zijn veel natuurlijke speelmogelijkheden voor de kinderen. Ze kunnen er klimmen en klauteren, midden in de natuur!

 3. Bezoek aan de kinderboerderij

Een echte klassieker maar onmisbaar in onze top 5, de kinderboerderij. Dit is een favoriet omdat kinderen van verschillende leeftijden zich er kunnen vermaken. En natuurlijk is het voor de volwassenen ook geen straf om rond te lopen in een park waar schattige, leuke, aparte, bekende maar ook onbekende dieren verblijven. Zo ook bij Kinderboerderij Scholten hagen in Haaksbergen. 

Dondertman in Holten
Hier kunnen de kinderen omringd door dieren, naar hartenlust spelen in de speeltuin. Daarnaast worden er bij het Dondertman regelmatig activiteiten georganiseerd voor de kinderen en kan er wat gedronken en gegeten worden in de verschillende horeca gelegenheden.

De Hofte in Oldenzaal
Kinderboerderij de Hofte in Oldenzaal is een prachtige kinderboerderij voor een leuk dagje uit. Crècheleidster Marjo brengt er vaak een bezoekje met de kinderen.

‘’Behalve de nodige dieren is er ook voldoende gelegenheid om heerlijk te spelen en er is op educatief gebied ook van alles wat het uitstapje erg leuk en leerzaam maakt voor kinderen.’’

Nog een leuk uitje in Oldenzaal is Klein Afrika, wat te vinden is op het Hulsbeek in Oldenzaal.

Dit is een pannenkoekenhuis met een leuke speeltuin en een dierenweide met exotische dieren waar je voor een klein bedrag kunt rondlopen.

4. Aan de slag met eten

Tijdens de zomermaanden zijn we vaak buiten te vinden, ook om te eten. Het is overigens toch iets wat we iedere dag doen dus waarom zullen we er dan niet direct een leuke activiteit van maken?

Brood aan een stok
Vervelen jouw kinderen zich tijdens een barbecue? Je kunt net als Crècheleidster Melanie de kinderen vermaken met een beetje brooddeeg wat je aan een stok doet. De kinderen kunnen hun eigen brood roosteren boven de barbecue. Uiteraard moet je er dan wel altijd bij blijven aangezien het erg warm kan zijn boven een barbecue. Je kunt het brooddeeg zelf simpel maken met wat bloem, water, olie, gist en wat zout maar je kunt ook een bak mix kopen bij de supermarkt.

IJsjes maken!
Er zijn maar weinig kinderen die niet graag een ijsje eten. Hoe leuk is het om deze zelf te maken! Je kunt ijsjes maken met yoghurt en vers fruit of een waterijsje met ranja. Je kunt bij veel winkels speciale ijsvormpjes kopen maar je kunt het natuurlijk ook in een bekertje doen en een theelepel in het midden steken. Nu alleen nog een beetje geduld en lekker smullen maar!

5. Picknicken

Het is in dit artikel al vaker naar voren gekomen, picknicken. In de dagelijkse drukte kan het heerlijk zijn om samen met de kinderen, uitgebreid te picknicken. Zoek een leuk plekje uit waar je met de kinderen een grote deken op de grond kunt gooien. (Bij heel slecht weer kan het zelf in huis.) Neem een mand mee met verschillende versnaperingen, wat te drinken én wat te doen. Je kunt een bal meenemen, het spel twister of ga tennissen zoals op het strand. Genieten!

Mocht je naast deze activiteiten op zoek zijn naar creatieve activiteiten? Lees dan snel het artikel ‘de 10 leukste creatieve activiteiten voor jouw kids’.

 

**Let op! Check vooraf altijd even de openingstijden, of reserveren noodzakelijk is en welke regels gehanteerd worden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.